Nieuws

09-03-2018

 

SUCCES VOORJAARSBEURS

 

Ook de Voorjaarsbeurs was dit jaar weer een groot succes!

We hebben weer 2 plezierige dagen gehad en veel contacten kunnen leggen.

 

Alle bezoekers, hartelijk dank voor uw aanwezigheid.

 

Houten

 

 

 


 

 

 

27-02-2018

 

VOORJAARSBEURS HOUTEN

 

Dit jaar zullen we wederom met een stand aanwezig zijn op de voorjaarsbeurs in Houten.

Ons standnummer is 005, in hal 1.

 

De beurs vindt plaats op 3 en 4 maart en de openingstijden zijn:

Zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur

Zondag van 09.00 uur tot 15.00 uur

 

 

 

Plattegrond hal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot ziens in Houten!

 

 


 

 

 

21-02-2018

 

FUGARE 2018

 

Aan alle bezoekers van onze stand op Fugare 2018, hartelijk dank!

Het is voor ons een mooie, drukke en goed verlopen beurs geweest.

Hopelijk zien we jullie terug op 3 en/of 4 maart in Houten.

 

Hierbij een kleine sfeerimpressie:

 

Fugare 1

 

Fugare 2

 

Fugare 3

 

 


 

 

 

12-02-2018

 

START VLIEGSEIZOEN 2018

 

 

Bij de meeste liefhebbers gaat het seizoen 2018 langzaamaan beginnen. De duiven die een hele winter binnen hebben gezeten kunnen nu rustig aan weer los gelaten worden. Geef je duiven rustig de tijd om vleugels los te slaan, ga ze in geen geval forceren om al direct goed te trainen! Gun hun spieren de tijd om weer in optimale conditie te komen, anders krijg je gegarandeerd spier- en peesletsels waardoor er scheefvliegers tussen gaan zitten.

 

Als ondersteuning en bescherming voor de spieren kan je extra mineralen en aminozuren toedienen, voornamelijk calcium en magnesium. Dit zit overvloedig in onze vitamine preparaten zoals de Vitamino-mix poeder en Multivitamine Vloeibaar. Ideaal om 1 van deze 2 producten gedurende 14 dagen te geven bij het opstarten van de trainingen om dus de gekende spierproblemen te voorkomen (scheefvliegers).

 

Ook zullen je duiven hierdoor een positief effect krijgen op de algemene gezondheid wat je zal merken doordat ze de ‘oude dons’ volop gaan gooien. Dus eigenlijk onmisbaar om je duiven in goede conditie aan de start te brengen.

 

 

Giantel zal ook dit jaar weer aanwezig zijn met een stand op de beurs in Houten bji de Voorjaarsbeurs op 3 en 4 maart.

 

 

Kom gerust langs voor een kop koffie en/of vragen te stellen. Ook de ideale gelegenheid om nog wat producten aan te schaffen tegen een leuke voordeelprijs!

 

En dit jaar ontvangt u van ons een unieke kortingscode voor bestellingen via de webshop!

 

Succes en hopelijk tot ziens op de voorjaarsbeurs in Houten.

 

 


 

 

26-01-2018

 

FUGARE 2018

 

 

Fugare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar zullen we wederom met een stand aanwezig zijn op Fugare in Kortrijk.

 

De beurs vindt plaats op 10 en 11 februari en de openingstijden zijn:

 

Zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur

Zondag van 09.00 uur tot 16.00 uur

 

Kom gerust langs voor een kop koffie en/of vragen te stellen. Ook de ideale gelegenheid om nog wat producten aan te schaffen tegen een leuke voordeelprijs!

En dit jaar ontvangt u van ons een unieke kortingscode voor bestellingen via de webshop!

 

Download HIER  de plattegrond.

 

 

Tot ziens in Kortrijk! 

 

 


 

 

 

15-01-2018

 

DE BESTE WENSEN VOOR DE BESTE MENSEN

 

 

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2018 namens het Giantel team. Dat het een mooi sportief jaar mag worden, maar bovenal een goede gezondheid voor iedereen.

 

 

Dit kunnen we dan ook perfect toepassen op onze duiven. Indien je deze in een goede gezondheid kan houden, dan zal je je duiven veel eenvoudiger in een goede conditie kunnen krijgen en zal ook de “forme fee” wel op je hokken verschijnen gedurende het seizoen!

 

Bij de meeste duivenmelkers is het kweekseizoen 2018 volop aan de gang en liggen er al grote jongen in de nesten of zijn de eerste eitjes gelegd. Bij 90 % is alles goed verlopen. Daar heeft het zachtere weer natuurlijk mee te maken en deze duivenmelkers hebben hun duiven ook goed voorbereid.

 

 

Problemen bij de winterkweek

 

Maar zoals elk jaar loopt het her en der toch niet zo vlot. De klachten zijn dat de duiven al 2 tot zelfs 3 weken bij elkaar zitten en wel gekoppeld zijn, maar geen eitjes willen leggen. Als je hierop doorvraagt hebben deze duivenmelkers meestal niet bijgelicht.

 

Tja, dit is toch wel een belangrijke vereiste voor een geslaagde winterkweek en dit schrijven we toch al enkele jaren. Vele fond liefhebbers scheiden hun duiven zelfs niet gedurende de winterperiode en daar worden ook geen eitjes gelegd gedurende deze periode. Dit alles is eenvoudig te verklaren doordat vogels (waartoe dus ook onze duiven behoren) zichzelf natuurlijk klaarmaken voor de kweekperiode wanneer het aantal lichturen stijgt.

 

In de natuur zien we dit in het voorjaar. Maar wanneer wij onze duiven willen koppelen in december, wanneer het aantal lichturen overdag net het minste is van het hele jaar (afgelopen december zelfs maar 30 lichturen gedurende de hele maand!), dan moeten wij als goede duivenmelker hierbij kunstmatig ingrijpen.

 

 

Onder invloed van licht zal een klein orgaantje, de hypofyse genaamd, bepaalde voortplantingshormonen laten produceren die er voor zorgen dat onze duiven in kweek modus gaan. De ideale lichtduur zit rond de 14 uren licht per dag. Indien je je duiven 14 dagen voor de koppeling begint bij te lichten, zullen deze hormonen ervoor zorgen dat de spermaproductie op gang komt bij de duivers en dat de duivinnen in kweekconditie komen.

 

Voeding en temperatuur spelen ook wel een rol, maar de hoofdrol voor een geslaagde winterkweek is toch ‘lichtduur’.

 

 

Zoals we tijdens het vliegseizoen spreken van duiven in goede conditie geld dit ook voor kweekduiven. Een goede kweekconditie wil zeggen dat je duiven zeker niet te ‘vet’ mogen zitten. Zeker de duivinnen niet want dit is funest voor een goede eileg. Het geven wat extra vitamine E en Selenium kan ook helpen voor een goede bevruchting van eieren.

 

 

 

Verzuren van drinkwater

 

Sinds enkele jaren zijn natuurproducten volop in gebruik in onze duivenwereld. Ook bij Giantel hebben we hiervoor onze Green Line producten ontwikkeld. We hebben het hierbij ook over het ‘aanzuren’ van het drinkwater, dit doen we simpelweg omdat we zo een lagere zuurtegraad (pH-waarde) in het verteringsstelsel van de duif willen krijgen. Bij deze lagere zuurtegraad voelen meerdere bacteriën zoals bijvoorbeeld E. coli en Salmonella zich niet goed en gaan zich dan ook niet vermeerderen waardoor ze dan ook niet schadelijk zijn.  

 

 

 

De ideale zuurtegraad hiervoor ligt rond een waarde van 3.5-4.5. Dit is wel tamelijk zurig van smaak en daardoor gaan de duiven soms minder drinken waardoor we eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Iedere producent geeft een dosering mee van zijn product maar hoeveel bedraagt de zuurtegraad dan? Dit hangt af van de zuurtegraad van je leidingwater.

 

 

 

Hoe best te werk gaan?

 

Meten is weten zeggen ze dan bij ons! Eerst meet je met een simpele pH-meter de zuurtegraad van het drinkwater en daarna ga je het ‘verzuringsproduct’ mengen met een bepaalde dosering. Wanneer je een pH-waarde bereikt van rond 4.5-5.0 zit je volgens mij al goed. Bij nog lager gaan je duiven minder drinken op het hok en gaan ze het water uit bijvoorbeeld de dakgoten halen waarbij je dan veel slechter af bent.

 

 

 

Kleine tip:

 

Zelf gaan wij onze duiven in de maand maart al eens laten wennen aan de verschillende drinkwaterproducten die we geven gedurende het vliegseizoen. Dus bij ons krijgen ze dan in het drinkwater achtereenvolgens:

 

10 dagen Triple Acid Green / 10 dagen Giachol Green / 10 dagen Respi Green

 

Vanaf april gaan deze producten dan telkens op zondag en maandag in het drinkwater volgens een 3 weken systeem.

 

 

 

Succes in 2018!

 

 


 

 

07-12-2017

 

KERSTSLUITING

 

Tijdens de kerstperiode van zaterdag 23 december 2017 t/m maandag 1 januari 2018 zijn we beperkt bereikbaar.

Producten besteld in deze periode, worden in de eerste week van januari 2018 verstuurd.

 

Vanaf 2 januari 2018 zijn we weer volledig bereikbaar, fijne feestdagen!

 

christmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

24-11-2017

 

VOORBEREIDING OP DE KWEEK

 

Ondanks dat de meeste duiven nog de laatste pen moeten ruien en we nog maar in november zijn, kunnen we toch al vooruit kijken (en denken) aan de kweek. Enkele handige tips kunnen bijdragen tot een vlot verlopende kweek met een maximaal aantal nieuwe, gezonde jonge duifjes!

 

Zoals altijd: Zorg dat je duiven ‘klaar’ zijn voor de kweek. Maar wat is dat nu ‘klaar’?

 

Zorg voor kweekduiven die in topconditie zijn, we willen allemaal 100% bevruchting en jonge duiven die groeien als kool. Maar dit kan alleen met duiven die daar ook klaar voor zijn, dus geen te vette of te lichte duiven. Beter een weekje of 2 wachten met koppelen dan met duiven te kweken die er eigenlijk niet klaar voor zijn.

 

Enkele tips:

 

•Vanaf 2 weken vóór de koppeling geen medicatie meer geven.

 

•Laat je duiven ongeveer 1 maand voor de koppeling enten tegen Paramyxo. Zo ‘boost’ je hun immuunsysteem en gaan ze al via de eidooier, en later de kropmelk, voldoende antistoffen meegeven aan de jonge duifjes.

 

•Eventueel 4 weken voor de koppeling zorgen dat je duiven vrij zijn van wormen, coccidiose en trichomoniasis. 

 

•Vanaf 2 weken voor de koppeling bijlichten. Zorg dat je tot 14 lichturen per dag komt, dit zet bij duiven de ‘kweekhormonen’ in werking.

 

•Wat vitamine E en Selenium toevoegen helpt om de drift wat aan te wakkeren en zijn kweekvitamines die de vruchtbaarheid en een vlotte eileg bevorderen.

 

•Opvoeren van de duiven: een wat rijkere mengeling geven vanaf 1 week voor de koppeling kan helpen om de duiven in goede conditie te zetten.

 

 

Wat kan u hiervoor gebruiken uit het Giantel assortiment:

 

•4 weken voor de koppeling een kuur van 7 dagen met Cocci – Tricho.

 

•Regelmatig Vitamino-mix in het water/voer, zo geef je je duiven nog de juiste vitamines, mineralen en aminozuren mee voor een goede bevruchting en goed eischaalkwaliteit.

 

•Vanaf een week voor de koppeling onze Recovery Plus Green over het voer. Zo geef je je duiven de juiste bouwstenen mee voor een optimale bevruchting: pre- en probiotica maar ook Vitamine E en Selenium. 

 

•Je kan onze Giachol Green gerust dagelijks via het drinkwater geven zowel als voorbereiding op, als tijdens de kweekperiode. Giachol Green bevat onder andere verschillende kruiden zoals thymol, carvacrol, salix, curcuma, etc. Deze kruiden hebben allemaal een positieve invloed op de algehele weerstand van je duiven, ze zorgen voor een gezonde darmflora, hebben een sterke anti – ontsteking werking en zullen helpen de lever te zuiveren. 

 

Veel succes allen!

 

 


 

 

 

17-11-2017

 

GRAAG PRESENTEREN WIJ U ONZE NIEUWE PRODUCTEN!

 

Coli-stop 100 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catoboost Vit. B12

 

Catoboost Vit B12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf nu kunt u deze producten vinden in ons assortiment en voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

 


 

 

10-11-2017

 

ONZE ETIKETTEN GAAN WIJZIGEN

 

Misschien heeft u het al gezien, maar onze etiketten op de producten gaan wijzigen.

De lay-out wordt vernieuwd en ook krijgt elk product een hologram. Aan de hand hiervan, kunt u zien dat de producten van ons zijn.

 

 

Mocht u vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen.

 

 


 

 

05-10-2017

 

ALGARVE GREAT DERBY 2017: EEN GROOT SUCCES!

 

Vele duivenliefhebbers weten dat er in steeds meerdere landen “Een hokraces” worden georganiseerd. Overal op de beurzen zien we dan ook steeds meer organisatoren hun Races promoten.

 

Vaak wordt hier nog sceptisch naar gekeken en over gesproken.

                  

Kreten die we allen kennen als: deelname is  veel te duur, moet verboden worden, een puur gokspel, alleen weggelegd voor de grote liefhebbers etc.;  zijn termen die over en weer worden gebruikt.

 

Toch kunnen we het ook positief benaderen; er zijn ook races die wel degelijk goed georganiseerd zijn en waar  hoogstwaarschijnlijk steeds meer toekomst voor weggelegd is.

Liefhebbers kunnen voor bedragen  van € 100 of meer een duif inzenden. Te duur?

 

Je kunt natuurlijk ook met enkele liefhebbers gezamenlijk een duif of duiven inzenden en zodoende de kosten verdelen. Wat zijn de andere voordelen?  De Finale van dit  soort races worden altijd na het duivenseizoen gehouden. Een geweldige mogelijkheid om de race met je familie of kennissen te bezoeken en er eventueel een vakantie aan vast te plakken. Vooral de warme landen hebben mede hierdoor ook een voordeel.  Wellicht iets om over na te denken en thuis toch eens te bespreken…

M.a.w. “Een hokraces” worden hierdoor steeds populairder.

 

De Algarve Great  Derby                                                                                                                                    

Deze derby in Portugal werd dit jaar voor de 3e maal georganiseerd. Een hele kluif als je bedenkt dat er in Portugal en Spanje al jaren meerdere “Een hokraces” worden georganiseerd.  Steeds zie je de organisatie verbeteren. Dit jaar hadden liefhebbers en bezoekers de mogelijkheid om een prachtig hotel aan de kust te boeken en kreeg men diverse taxinummers aangereikt om in een tijdsbestek van 5 minuten de hokken en de race te bezoeken. Een barbecue met vlees, vis en salade kon tijdens de race genuttigd worden. Vooral de aankomst door de niet verwachte snelheid van 8 duiven ging gepaard met een luidkeels geroep van de vele bezoekers. Alle aankomsten kon men ook live met naam en aankomsttijd via een groot beeldscherm en internet volgen.

 

De volgende dag kon men zich opgeven voor het galabal in het hotel waar de overwinnaars werden gehuldigd en men voor € 30 p.p. gebruik kon maken van een prachtig warm en koud buffet met diverse dranken.

Voor vele deelnemers was het verblijf in het hotel een schot in de roos; het was een waar "verbroederingsfeest van vele aanwezige duivenliefhebbers van vele nationaliteiten.

Het africhtingsprogramma zat perfect in elkaar, men begon met trainingen van resp. van 10-15-25-43-50-75 en 100 kilometer om vervolgens te starten met steeds opbouwende vluchten tot de Finalevlucht van 420 km vanuit Vilar Formoso op 29-09-2017.

Winnaar werd Antonio Felix Rodrigues uit Portugal met een snelheid van ruim 1298 meter per minuut met als 2e Greg Team uit Polen en 3e Dutch Team uit Nederland.

 

1339 duiven namen deel aan de eindrace.

Alle duiven werden vooraf geënt tegen paramixo en herpesvirus.  Tijdens het verblijf werden ze volgens schema  medisch begeleid door de Firma Giantel BV uit Reusel  (NL) van Henk van Limpt –Prut en hun dierenarts Dr. Stijn Rans.

Opvallend was namelijk de gezondheid en de conditie van de duiven.  De avond vooraf tijdens de inkorving mochten de aanwezigen de inkorving volgen waarbij elke duif werd gecontroleerd op ringnummer en vervolgens elektronisch werd geregistreerd, hierna kreeg elke duif een controlestempel in de vleugel er werd in de verzendmand gezet.

 

Bij aankomst hoefde de hokverzorger enkel een keer te fluiten voor de duiven die op de hokken neerstreken om hen binnen te loodsen.

Alle aanwezigen waren vol lof over deze prachtige duivenmiddag. Een prachtige entourage met een lekkere zon en  prachtige aankomsten met een vlucht die een zeer goed verloop had.

Meer informatie en impressies omtrent deze Derby met o.a. hokken, huisvesting; verzorging, trainingen; foto’s, interviews etc. kunt u volgen op website:  www.algarvegreatderby.com.

 

 

Tot slot: een geweldige pluim voor de gehele organisatie.

 

 


 

 

25-09-2017

 

DE GROTE RUI

 

Een van de belangrijkste periodes voor de duiven is nu volop bezig. De duiven smijten zich volledig kaal en een nieuw verenkleed moet nu gevormd worden. Voor de aanmaak van nieuwe, zachte pluimen hebben je duiven specifieke bouwstenen nodig en je kan je duiven enorm helpen door deze op de juiste manier aan te bieden. Hiermee bedoelen we de juiste eiwitten, mineralen, aminozuren en vitamines die zullen zorgen voor een superzacht verenkleed.

Allereerst is een kwalitatieve goede voeding belangrijk. De juiste mengeling met wat kleinzaad (onkruidzaad) is belangrijk voor een goede opbouw van het verenkleed. Wat je nog extra kan bijgeven is:

1.       3 x per week via het voer Recovery Plus Green samen met Metabol Green. Dit zorgt niet alleen voor een goede eiwit aanvoer, maar ook de levende gisten zorgen voor een goede darmgezondheid zodat alle voedingsstoffen beter worden opgenomen.

2.       Gedurende de rui onze Giachol Green voor een juiste leverondersteuning. Aangezien de lever alle afvalstoffen moet verwerken is het belangrijk de lever goed te ondersteunen. Giachol bevat de juiste stoffen om de lever te ontvetten en te ondersteunen gedurende de rui. Het zorgt bovendien voor een goede bescherming van de nieren, lever en zenuwstelsel alsook voor een goede eiwitstofwisseling, spieropbouw en vederopbouw.

3.       Vergeet ook zeker niet een dagelijkse portie verse grit - roodsteen - zak allerlei en eventueel wat eivoer.

 

Qua medische begeleiding is het natuurlijk belangrijk dat je duiven vrij van trichomonas, coccidiose en wormen zijn.  Hiervoor kan je gedurende 1 week Cocci – Tricho poeder geven. Als ontwormer kan je 2 dagen Worm-Therapy geven en dit 14 dagen later herhalen. Het actieve bestanddeel van de Worm-Therapy is Levamisole en heeft geen nadelig effect op de rui of de pennen. Het is ook goed je duiven eens een anti-luisdruppel toe te dienen, zoals onze Giamectine, zodat je duiven luisvrij de winter in gaan.

Je kan natuurlijk het beste eens langsgaan bij je dierenarts of een meststaal opsturen.

 

Wat nu met paratyfus?

Een van de meest gestelde vragen op dit moment en ook een van de meest complexe antwoorden omdat de aanpak hiervoor verschilt van hok tot hok. In het algemeen kan je het volgende stellen:

 

·         Een mengmestmonster van 5-7 dagen op kweek laten zetten. Indien er paratyfus wordt aangetoond kan je een antibiogram laten opstellen en aan de hand hiervan kuren met het juiste antibioticum. Aansluitend kan je dan je duiven enten met een levend/dood vaccin. Dit is een meerjarenplan, dus niet denken dat je er vanaf bent door 1 enkel kuurtje en eenmalig te enten.

·         Indien er al eerder paratyfus is vastgesteld bij je duiven of je hebt problemen gehad het afgelopen jaar (slechte kweek, dikke opgezette gewrichten, plots vermageren van duiven, slechte vliegresultaten enz.) en je wenst “blind” te behandelen kan je best 14 dagen kuren met Para-Therapy of Coli-Stop. Hierdoor ga je kuren met een antibioticum waar de paratyfus bacterie normaal gesproken gevoelig voor is, maar om echt zeker te zijn laat je natuurlijk het beste een antibiogram maken.

 

Niet vergeten dat je door deze antibiotica kuur niet alleen slechte bacteriën aanpakt maar dat je ook heel wat normaal aanwezige, goede en nuttige bacteriën uit de darm gaat verwijderen. Zeer belangrijk is dan ook om een goed probioticum toe te dienen aan je duiven, zoals bijvoorbeeld onze Metabol Green met Recovery Plus Green.

Voor een goede en juiste aanpak neem je het beste even contact op met je dierenarts.

 

 

Succes! 

 


 

 

23-08-2017

 

NOG ÉÉN KEER ALLES GEVEN

 

We zijn in de laatste rechte lijn van het sportseizoen 2017 aanbeland en iedereen wil zijn seizoen in schoonheid eindigen. Er komen nog enkele belangrijke (jonge) duiven vluchten aan en ook de ‘natoer’ is voor sommige kampioenschappen van belang.

 

Wat kan je nu nog doen om je duiven te doen pieken “boosten”?

 

Qua medische begeleiding kan je je duiven proberen te laten pieken naar die belangrijke vlucht:

·         Voor de zekerheid een cocci - tricho tablet enkele dagen tot een week voor het inmanden.

·         Zorgen dat de neus en keel vrij zijn van slijm door enkele dagen te druppelen of 3-5 dagen te kuren met Super Ornithosemix.

·         Eventueel een injectie met een ornithose preparaat en/of catosal om op het juiste moment een boost te krijgen. 

 

Qua bijproducten kan je gebruik maken van enkele dagen vitamines samen met de Recovery plus Green en Metabol Green. De hierin aanwezige vitamines B en eiwitten kunnen net dat tikkeltje meer conditie en form geven die nodig zijn om nog een laatste keer te schitteren.

 

Allemaal kleine dingen die in de laatste eindspurt het verschil kunnen maken!

 

 

Succes

 


 

 

16-08-2017

 

GIANTEL DIERENARTS STIJN RANS WEDEROM IN DE PRIJZEN

 

Na het winnen van Nationaal Pau oude duiven in België, valt dierenarts Stijn Rans van Giantel wederom in de prijzen.

 

Deze keer is hij 1e, 4e, 20e en 23e geworden bij de Nationaal Perpignan oude duiven in België!

 

Duif Stijn Rans

 


 

20-07-2017

 

HET IS WEER ZOMER

 

Na het mooie, warme weer van begin juni is het nu weer een stuk frisser en natter!

Hier hebben ook de vluchten onder geleden en dan zeker de jonge duiven-vluchten. Al vele jonge duiven zijn de weg kwijtgeraakt en wat opvalt is dat we eigenlijk nog maar weinig van de verloren gegane jonge duiven horen. Toch al erg zware klappen voor deze jonge duifjes hoewel ze er bij velen zeer goed op stonden.

 

Wat zien we nu vooral in de praktijk?

Bij de oude duiven voor de fond en overnacht, zien we voornamelijk lichte geel-besmettingen en dat de luchtwegen niet 100% zuiver zijn met wat slijm in de kelen. Niet onlogisch aangezien het huidige weerbeeld en ook zijn deze duiven vaak al vele malen mee op vluchten geweest  met meerdere nachten mand. Een kuur van 5 dagen Orni DS met Tricho 40 kan hierbij wonderen verrichten of ze individueel behandelen gedurende 2 – 3 dagen met tabletjes kan ook altijd.

Bij de jonge duiven zien we toch voornamelijk luchtwegproblemen en ook al de befaamde natte ogen “one eye cold” zijn al in het spel. Meerdere oplossingen hiervoor zijn:

 

·         Zalven van de ogen. Dit kun je het beste minimaal 2 x per dag gedurende 3-5 dagen doen. Dit in combinatie met Orni DS tabletten geeft vaak zeer goed resultaat. De 1e dag 2 tabletten, de 2e dag 2 tabletten en de 3e dag nog 1 tabletje.

·         Eventueel een inspuiting met een Ornithose preparaat i.o.m. uw dierenarts.

·         5 dagen behandelen met Superornithose-mix. Dit bevat naast Ronidazole, werkzaam tegen trichomonas,  ook de stof broomhexine wat het aanwezige slijm zal doen loskomen.

Opgelet: de stof broomhexine wordt in België sinds 2017  beschouwd als doping en dus mag dit product niet gegeven worden door Belgische liefhebbers.

·         Zorgen voor een tochtvrij en iets donkerder onderkomen voor de jonge duiven. Het felle zonlicht kan hun oogjes doen uitdrogen waarna ze vatbaarder zijn voor infecties.

·         Of niets doen en het virus door het hele hok laten gaan.

Opgelet: dit kan zo’n 3 weken duren en deze jongen zeker niet meegeven op de vlucht want ze gaan andere duiven besmetten.

 

 

Veel succes allen!

 

 


 

 

28-06-2017

 

DIERENARTS VAN GIANTEL WINT 1e NATIONAAL PAU OUDE DUIVEN IN BELGIE! 

 

Henk en Stijn

 

 


 

26-06-2017

 

GREEN-LINE FLESSEN

 

Vanaf 1 juli 2017 gaan we onze Green Line-producten in flessen van 1 liter verkopen.

Onze nieuwe prijzen kunt u vinden in het assortiment.

 

Natuurlijk zijn er ook weer voordeelpakketten te verkrijgen: 4 Green Line-producten van € 116,25 voor maar € 99,95!

  

 


 

 

29-05-2017

 

DE JONGE-DUIVEN ZIEKTE SLAAT WEER HARD TOE!

 

Omdat we in de praktijk de laatste tijd zeer ernstige Coli-gevallen bij de jonge duiven zien, willen we u hier graag over informeren.

 

In sommige gevallen blijkt dat alleen coli-stop onvoldoende is om Coli bij duiven te bestrijden, dit is afhankelijk van de diverse vormen van de bacteriële besmetting. Mocht u na 2 dagen behandeling met alleen coli-stop geen verbetering zien bij de duiven, dan moet u als volgt handelen:

 

Geef onderstaande samen op 2 liter water gedurende 5 tot 6 aaneengesloten dagen

 

4 ml Paraty-stop

1 zakje Coli-stop

1 schepje Cocci-Tricho

10 ml Electrolyt

 

Verschijnselen van Coli kunnen divers zijn, meestal begint het met het slecht binnenkomen van de jonge duiven. Daarnaast kunnen de veertjes wat hoog staan, braken ze duivenvoer en drinken ze veel (als men lichtjes op de kropwand drukt stroomt het water uit de bek). Verder kan de mest waterachtig en groen/bruinkleurig zijn of vindt u kleine gele plekjes in het hok.

De zieke duiven kunnen tezamen met de anderen, in hetzelfde hok, behandeld worden. Het is raadzaam om de duiven tijdens de kuur niet uit te laten omdat ze anders niet binnenkomen en/of uit een goot gaan drinken. Tijdens de kuur kunnen de duiven hun normale eten krijgen. Let op, soms kan Coli acuut toeslaan en kunnen de duiven binnen enkele dagen sterven.

 

Bij oude duiven komt soms ook coli voor, maar zijn de verschijnselen niet zo heftig omdat oude duiven wat meer weerstand hebben.

 

 

Vragen? Bel ons gerust voor meer informatie!

 

 


 

24-04-2017

 

SEIZOEN 2017 VAN START!

 

Na de vogelgriepperikelen kon het seizoen 2017 dan toch op tijd van start gaan.

  

 

Iedereen wilde erbij zijn hoewel de temperaturen toch nog aan de koude kant waren en de wind niet ideaal zat. Dit resulteerde dan ook in niet zo vlot verlopende eerste vluchten, meerdere verliezen van oudere duiven en toch wat zorgen bij de melkers. Wat opviel bij controle van de duiven was dat er veel duiven met “dikke, vierkante” koppen waren, de oortjes lagen niet plat. De neuzen waren wel wit, maar de duiven zaten toch niet strak. Eigenlijk typisch na vluchten met koude wind op de kop…

 

  

Bij controle kan je dan een infectie van de bovenste luchtwegen constateren en vaak vind je dan ook een lichte Trichomonas besmetting. Als behandeling kan je dan 5 dagen kuren met bijvoorbeeld Tricho 40 en Orni DS of Super Ornithose mix. Normaal gesproken zie je na deze behandeling een duidelijke verbetering van de conditie en komen de duiven vlotter naar huis.

 

 

Houd je het liever bij de opbouw van een natuurlijke weerstand dan kan je onderstaand (3 weken) schema hanteren:

 

Bij vluchten op zaterdag: Zondag en maandag afwisselend de Giachol Green / Respi Green / Triple Acid Green in het drinkwater doen. Door het voer kan je 2x per week de Recovery Plus Green (al dan niet met de Vitaminomix) met Metabol Green geven.

 

Hierdoor ga je de natuurlijke afweer van je duiven stimuleren en tegelijk zorgen voor gezonde luchtwegen en een goede darmflora.

 

 

 

Gezond houden van de jonge duiven:

 

Hoe kan je je jonge duifjes zo gezond mogelijk aan hun eerste levensmaanden laten beginnen? En hoe kan je ze zo gezond mogelijk houden zonder al te veel gedoe met antibiotica enz.?

 

Dit kan je doen door je duifjes alles te geven zodat hun natuurlijke weerstand zo hoog mogelijk wordt, waardoor ze zelf de meeste kwaaltjes kunnen overwinnen. Laat ze maar de hele dag met open vensters of in een volière zitten (op voorwaarde dat ze niet in de tocht zitten natuurlijk, hiervoor kan windbreekgaas al een goede oplossing zijn). Zorg dat ze binnen op een droog, tochtvrij hok kunnen gaan schuilen voor de regen en zorg dat er geen overbevolking is op het hok zodat ieder duifje zijn eigen rustplankje/bakje heeft.

 

 

 

Het is verstandig om ze bij het spenen allemaal  2 Cocci-Tricho tabletjes te geven zodat ze al zeker vrij van het geel, coccidiose en hexamitiasis kunnen starten. Of bij twijfel 5 tot 7 dagen Cocci-Tricho via het water of voer.

 

 

 

Wat kan er nog van belang zijn?

 

·         Op jonge leeftijd (4-5 weken oud) een 1e enting met een combinatievaccin Paramyxo – herpes geven en dit 3 tot 5 weken later herhalen. Dit om ze een zo volledig mogelijke bescherming mee te geven. 2 weken later kan je ze dan ook al voor de pokken enten.

 

·         Regelmatig verzuren van het drinkwater (2 tot 3x per week) met onze Triple Acid Green, om zo Trichomonas geen kans te geven.

 

·         Zorgen voor een goede darmwerking door regelmatig onze Metabol Green samen met de Recovery Plus Green door het voer te doen. Op deze manier krijgen je jonge duifjes de nodige bouwstenen aangereikt die nodig zijn voor de spier- en veerontwikkeling. Niet vergeten dat deze duifjes nog in volle ontwikkeling/groei zijn, als er nu tekorten zijn kunnen ze deze achterstand niet meer goed maken.

 

 

 

Hierbij een mogelijks vaccinatieschema voor de jonge duiven:

 

·         Paramyxo + herpes: Vanaf 4-5 weken een 1e enting. Herhalen na 3 weken.

 

·         Pokken: De duiven moeten minstens 6 weken oud zijn. Indien je al de entingen met Paramyxo + herpes hebt uitgevoerd, kun je het best pas 2 weken daarna voor pokken enten.

 

·         Paratyfus: Alleen als er problemen zijn: 2 weken na een Paramyxo + herpes of pokken enting.

 

 

 

Succes!

 

 

 

Nu in de aanbieding:

 

Tricho 10%

 

van € 11,85 voor € 5,95

 

(i.v.m. de houdbaarheid t/m september 2017)

 

 

Voor meer informatie/ advies kunt u altijd contact met ons opnemen. 

 

 


 

29-03-2017

 

SPORTSEIZOEN 2017 KOMT ER AAN!

 

Op de meeste duivenhokken is het nu een gezellige drukte: of je nu nog aan de kweek moet beginnen, je de jaarlingen nog moet over wennen of je eerste jongen net beginnen buiten te komen, het begint bij elke duivenmelker te kriebelen om aan het sportseizoen te beginnen.

 

 

Hierbij enkele nuttige tips:

·         De duiven die een hele winter hebben vastgezeten rustig aan terug buiten laten. Forceren om te vliegen heeft geen zin want dan heb je kans op kwetsuren. Niet elke duif die een vleugel laat hangen, zogenaamde scheefvlieger’, is besmet met Paratyfus. Vaak zijn dit spierverrekkingen/ peesscheurtjes waardoor ze niet meer kunnen vliegen. Verplichte bak rust is hiervoor een oplossing. Ook kan je je duiven voorzien van een goed vitaminen mengsel en spierbeschermer. Hiervoor zijn onze Vitaminomix en Recovery Plus Green geschikt. Deze bevatten ook enkele antioxidantia die als spierbeschermer gaan optreden.

·         Zorg dat je je duiven op tijd geënt hebt. De Paramyxo enting moet gebeurt zijn 3 weken voor de eerste inkorving. Ook voor wie tegen de pokken en/of Paratyfus wil enten kan best zorgen dat deze vaccinaties 3-4 weken voor de vluchten afgewerkt zijn.

Paramyxo en pokken enting kunnen samen geven worden, voor Paratyfus laat je best 2-3 weken tussen de entingen.

·         Een kleine controle voor de start van het seizoen kan nooit kwaad. Vaak treffen we wormeitjes aan bij het mestonderzoek terwijl er aan de duiven of aan de mest zelf weinig te zien is. Moest je niets doen en je moet hiertegen in het seizoen gaan behandelen heb je al op voorhand meerdere prijzen verloren. Een wormkuur (blind) is dus aan te raden, vergeet ook niet van deze kuur 14 dagen later te herhalen.

 

Een goede methode kan dus zijn:

 

§  Eerst 2 dagen Worm Therapy in het drinkwater

§  Dan 2 dagen Multivitamines

§  Dan 14 dagen na de Worm Therapy alle duiven nog een Worm Plus Tab opsteken, dit best op een nuchtere maag.

§  Dan opnieuw enkele dagen Multivitamines.

 

 

In die tussentijd kan je je duiven ook vrij maken van Trichomoniasis en coccidiosis door ze 5-7 dagen Cocci - Tricho te geven.

 


 

13-03-2017

 

Het weekend van 4 en 5 maart was het weer zover, de voorjaarsbeurs in Houten!

Zoals verwacht was het op zaterdag veruit de drukste dag, zondag was het iets rustiger maar nog steeds gezellig druk.

Al met al was het een geslaagd weekend!

 

Hieronder een kleine sfeerimpressie:

 

 Beurs1

 

Beurs2

 

 


 

08-03-2017

Het nieuwe seizoen zal binnen enkele weken starten, vergeet niet dat al je duiven ingeënt moeten zijn tegen Paramyxo 3 weken vóór de eerste wedvlucht. Ook de inenting tegen het pokkenvirus kan je dan al maar beter achter de rug hebben. Een pokkeninfectie tijdens het seizoen betekent vaak een verloren seizoen…

 

Voor meer info in verband met inentingen neem contact op via info@giantel.nl

 


 

21-02-2017

 

Fugare logo 

 

 

Op 25 en 26 Februari zal Giantel aanwezig zijn met een stand op Fugare 2017.

 

Standnummer: 647

 

Openingstijden:

Zaterdag 25.02.2017: 09:00 tot 18:00

Zondag 26.02.2017: 09:00 tot 16:00

 

Tot ziens in Kortijk!

 


 

07-02-2017

Hieronder vindt u een sfeerimpressie van een succesvolle en drukbezochte Olympiade te Brussel:

 

Olympiade 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olympiade 2

 

 

Olympiade 3

 


 

10-01-2017

 

GIANTEL AANWEZIG MET STAND OP DE 35E POSTDUIVEN OLYMPIADE IN BRUSSEL OP 27, 28 & 29 JANUARI 2017

 

Tijdens de 35e Olympiade in Brussel zal Giantel B.V. met een stand aanwezig zijn.
De beurs wordt gehouden op vrijdag 27, zaterdag 28  en zondag 29 Januari 2017  waar u onze stand kunt vinden in hal 2 standnummer H19.

 

LOCATIE:
Square - Brussels Meeting Centre
4,161 reviews
Rue Mont des Arts
1000 BRUSSEL
BELGIË

 


https://www.google.nl/maps/place/Square+-+Brussels+Meeting+Centre/@50.8766564,4.3665884,12z/data=!4m5!3m4!1s0x47c3c4873c654411:0x68314d65accae29b!8m2!3d50.8438848!4d4.3575675

Kaart Brussel

 

Openingstijden:
Vrijdag 27 januari: 09:00 t/m 18:00
Zaterdag 28 januari: 09:00 t/m 18:00
Zondag 29 Januari: 10:00 t/m 15:00

 

 Stand Olympiade

 


 

28-12-2016

 

KLAAR MAKEN VOOR DE KWEEK


De temperaturen hangen voorlopig rond het vriespunt, maar voor goede gezonde duiven kan dit geen probleem zijn voor de kweek. Moest het toch nog echt gaan vriezen en je hebt net je duiven gekoppeld dan is het opletten geblazen bij diegene die net gaan leggen. Best het eerst gelegde eitje binnen in huis halen en vervangen door een kunstei. Dit omdat je duiven na het eerste ei wel op de nest zitten maar niet echt broeden en zo kan het zijn dat het eerste eitje bevriest. Het binnengehaalde eitje wel dagelijks 2 maal draaien en pas terug leggen na de leg van het 2e eitje.


Bij de meeste zullen de duiven zo goed als door de rui zijn en indien je je duiven pas in het voorjaar gaat koppelen kan je ze nu op een winterregime zetten. Dit kan door puur gerst te voeren of door een wintermengeling te geven. Drinken doen de duiven nu bijna niet, je kan gerust een teentje look in het water laten liggen en als je toch nog iets extra wil geven doe je dit best door het voeder. Wat kan je nu geven? 2 tot 3 maal per week onze Recovery Green samen met Metabol Green over het voeder zal zorgen voor een optimale darmgezondheid en indien er toch nog 1 of 2 pennetjes geruid moeten worden krijgen deze de juiste bouwstenen mee.


Klaarmaken voor de kweek:
Dit start zo’n 2 weken voor de koppeling. Langzaamaan het aantal lichturen opdrijven tot 14u licht per dag maar opgelet bij vliegduiven, bij deze het beste stoppen met bijlichten nadat de eitjes gelegd zijn anders gaan ze sneller beginnen ruien. Ook best het bijlichten stopzetten wanneer de jongen geboren zijn anders gaan deze sneller hun pennetjes gooien.


Extra opvoeren kan bij de duivers van een week voor de koppeling, de duivinnen heb je normaal sneller ‘kweekklaar’, een 3 tal dagen voor de koppeling beginnen met opvoeren is meestal voldoende. Wat nuttig kan zijn om de geslachtsdrift wat extra te stimuleren is het toevoegen van een kweekolie, vooral vitamine E en selenium zijn belangrijk. Ook een olie rijk aan omega 3 – 6 vetzuren heeft zeker zijn nut. Ook later voor de ontwikkeling van de jonge duiven is dit belangrijk. Zorg ervoor dat er meer omega 3 dan omega 6 aanwezig is in de olie. Je kan de olie samen met onze Recovery Plus Green (waar ook Vit E en selenium inzit) door het eten mengen. Zo krijgen je duiven voldoende bouwstenen binnen voor optimale bevruchtingsresultaten.


Bij Giantel hebben we nu een nieuw product ontwikkeld, de Giachol Green, dewelke je tijdens de kweek in het water kan doen. Deze bevat onder andere verschillende kruiden zoals thymol, carvacrol, salix, curcuma, etc. Deze kruiden hebben allen een positieve invloed op de algehele weerstand van je duiven, ze zorgen voor een gezonde darmflora, hebben een sterke anti – ontsteking werking en zullen helpen de lever te zuiveren.
Je kan onze Giachol Green kan je gerust dagelijks via het drinkwater geven zowel als voorbereiding op , als tijdens de kweekperiode.


Kan je medisch nog iets doen?
Ja toch wel. Zorg dat je duiven vrij van trichomonase, coccidiose en wormen zijn vooraleer je gaat koppelen. Dit kan je dierenarts via een eenvoudig mest –en keel onderzoek snel aantonen.
Wat ook zeer nuttig kan zijn voor je toekomstige jonge duiven is het enten van je oude duiven tegen Paramyxo vóór de kweek, dit omdat je door de enting een verhoging van het aantal antistoffen in je ouderdieren krijgt, dewelke dan ook een hogere dosis antistoffen kunnen meegeven aan de jonge duiven via de dooierzak en later ook via de kropmelk. Zo krijgen je jonge duiven al van in het ei en bij de geboorte een goede bescherming mee. Ideaal is om deze enting 3 tot 5 weken voor de koppeling te laten plaatsvinden of eventueel wanneer je duiven op eieren zitten.
 
Veel succes!

 

 

 


 

13-12-2016

 

GIANTEL GESLOTEN TUSSEN KERST EN NIEUW

 

Tijdens de kerstperiode vanaf zaterdag 24 december t/m zondag 1 januari is Giantel beperkt bereikbaar en er zullen geen producten worden verstuurd.

 

De pakketten die tijdens deze periode zijn besteld, worden in de week van 2 januari verstuurd. 

 

 


 

29-11-2016

 

HET WAS WEER EEN GESLAAGDE BEURS IN HOUTEN

 

Beurs Houten 

 

 


 

 

15-11-2016

 

GIANTEL OP BEURS IN HOUTEN

 

Dit jaar is Giantel de "official sponsor" van de Nationale Dagen 2016.

Uiteraard zijn wij dus ook weer met een stand aanwezig.

De beurs wordt gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 november 2016 .

 

Locatie:

 

Expo Houten 

Meidoornkade 24

3992 AE Houten

 

U kunt onze stand vinden in Hal 1 nummer 156.

 

Plattegrond NPO

 

Bezoek onze stand voor advies op maat door onze specialistische dierenarts Dr. Stijn Rans en voor speciale beursaanbiedingen!!!

 

De entree = GRATIS

 

Openingstijden:

 

Zaterdag 19 november  2016:    9.00 - 17.00 uur

Zondag  20 november 2016:                       9.00 - 15.00 uur

 

Tot ziens in Houten!

 

 


 

 

04-11-2016

 

GIACHOL GREEN

 

Nu introductieprijs van €17,00 i.p.v. €18,95

 

Goed voor 100 liter water!

 

Samenstelling:

Per ml:

D-Sorbitol           500 mgGiantel PigeonGiachol Green

L-Lysine HCL       20 mg

Thymol                 0,07 mg

Carvacrol             0,5 mg

 

Excipients: Kruidenextracten 

 

Indicaties:

Optimale conditie en weerstand.

Bescherming van de nieren, lever en zenuwstelsel.

Stimulering van eiwitstofwisseling en spieropbouw. 

Ondersteuning van het darmstelsel.

Carvacrol en Thymol zijn in het hele maag-darmkanaal actief en bieden hier zodoende een natuurlijke bescherming.

Ondersteuning tijdens de kweekperiode.

Mooi verenkleed.

 

Giachol Green wordt gegeven tijdens de kweek, het vliegseizoen, de rui en voor aanvang van tentoonstellingen.

 

Dosering en toediening:

Duiven en kooivogels: 10 ml per 1 liter drinkwater.

Voor oraal gebruik via het drinkwater.

 

Tijdens de rui:                                                                 dagelijks toedienen

Na een antibiotica kuur:                                              7 aaneengesloten dagen toedienen

Voor aanvang kweek -en sportseizoen:                              7 aaneengesloten dagen toedienen

Na wedvluchten of zware inspanningen:            2 aaneengesloten dagen toedienen

 

 


 

 

03-11-2016

 

NIEUW VAN GIANTEL, FUMISAN SMOKE ROOKTABLETTEN

 

Fumisan smoke: Verjaagt parasieten zoals muggen, motjes, luizen etc. Heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen waardoor aandoeningen zoals sinusitis, bronchitis,snot, verkoudheid, dikke koppen en natte ogen minder kans krijgen.

 

Duiven kunnen deze rookkuur gemakkelijk en veilig doorstaan, en zullen na deze kuur een positief effect op de algemene gezondheid ervaren.

 

Door de unieke samenstelling van Fumisan Smoke kun je een rookwolk realiseren voor een oppervlakte van maximaal 25m².

 

Fumisan Smoke bevat uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals kruiden en etherische oliën.

 

Fumisan Smoke

 

Veiligheidsinstructie:

 

1.  

Leg de Fumisan Smoke tablet op een stenen ondergrond, tegel of aardewerkschaal. Dit om branden of schroeien van brandbare stoffen te vermijden.

 

2.  

Houd de vlam voor langere tijd in contact met de tablet totdat de verbranding zichzelf onderhoudt.

 

3.  

Vermijd contact met de asresten na het doven voor tenminste 15 minuten om letsel te voorkomen en een veilige afvoer te garanderen.

 

Inhoud: 3 rooktabletten, goed voor in totaal 75m² te behandelen oppervlakte.

 

 

Nu introductieprijs van €10,- i.p.v €11.50!

 

 


 

 

03-10-2016

 

DE RUIPERIODE IS INGEZET!

 

Pluimen, pluimen en nog eens pluimen… dat is wat we nu op de hokken vinden. De rui is een natuurlijk proces waarbij het verenkleed van de duiven helemaal opnieuw wordt opgebouwd. Ook als de liefhebber nu niet naar zijn duifjes omkijkt zal de rui gewoon verder gaan en tegen het einde van de herfst zullen ook zijn duiven er met een nieuw verenpak bijzitten. Maar toch kan je nu als liefhebber het verschil maken tussen!

 

De aanmaak van nieuwe, zachte pluimen vergt specifieke bouwstenen en je kan je duiven enorm helpen door deze bouwstenen op de juiste manier aan te bieden. Hiermee bedoelen we de juiste eiwitten, mineralen, aminozuren en vitamines die zullen zorgen voor een superzachte verenkleed. Hierbij twee tips:

 

1. 3 x per week via het voeder Recovery Plus Green samen met Metabol Green. Dit zorgt niet alleen voor een goede eiwit aanvoer, ook zorgen de levende gisten voor een goede darmgezondheid zodat alle voedingsstoffen beter worden opgenomen.2. Een juiste leverondersteuning: hiervoor kan je gedurende de rui onze Pantochol Plus B12 geven: aangezien de lever alle afvalstoffen moet verwerken is het belangrijk de lever goed te ondersteunen. Pantochol Plus B12 bevat de juiste stoffen om de lever te ontvetten en te ondersteunen gedurende de rui. En zorgt bovendien voor een goede bescherming van de nieren, lever en zenuwstelsel alsook voor een goede eiwitstofwisseling, spieropbouw en vederopbouw. Bovendien loopt er nu een promotie op onze webshop www.giantel.nl voor 3 + 1 gratis Pantochol Plus B12.

 

Qua medische begeleiding is het natuurlijk belangrijk dat je duiven vrij van trichomonas, coccidiose en wormen zijn. Hieronder vind je een schema dat je kan volgen of je kan natuurlijk ook eens langsgaan bij je dierenarts of een meststaal opsturen.

 

Het schema:

 

*  2 dagen Worm Therapy

    Om herbesmetting te voorkomen is het noodzakelijk om 4 dagen na de   

    behandeling de vloer en zitschapjes uit te branden om de eventueel

    uitgescheiden wormen en wormeitjes te vernietigen.

    Het is gebleken dat tot 4 dagen na behandeling nog wormeitjes uitgescheiden worden.

 

*  Hierna 1 dag Multivitaminen vloeibaar / Vitaminomix geven.

 

*  Vervolgens behandelt U de duiven 7 tot 10 dagen met Cocci Tricho, zo ben je zeker dat je duiven  

    vrij van coccidiose en trichomonase de rui ingaan.

 

*  Hierna 1 dag Multivitaminen vloeibaar / Vitaminomix geven.

 

* Dan opnieuw 2 dagen Worm Therapy.

   Dit omdat bij de 1e behandeling de jongste stadia van de wormen nog niet vernietigd waren. Nu bij de 2e

   behandeling zijn deze wat rijper/ouder en zullen ze wel vernietigd worden door de worm kuur.

 

* Na deze behandeling geeft u opnieuw 2 dagen Multivitaminen vloeibaar

 

 

Wat nu met paratyfus?

 

Een van de meest gestelde vragen op dit moment, en ook een van de meest complexe antwoorden omdat de aanpak hiervoor verschilt van hok tot hok. In het algemeen kan je het volgende stellen:

  • Een mengmestmonster van 5-7 dagen op kweek laten zetten. Indien er paratyfus wordt aangetoond kan je dan een antibiogram laten opstellen en aan de hand hiervan kuren met het juiste antibioticum. Aansluitend kan je dan je duiven enten met een levend/dood vaccin. Dit is een meerjarenplan, dus niet denken dat je er vanaf bent door 1 enkel kuurtje en eenmalig te enten.

 

  • Indien er al eerder paratyfus is vastgesteld bij je duiven of je hebt problemen gehad het afgelopen jaar (slechte kweek - dikke, opgezette gewrichten – plots vermageren van duiven – slechte vliegresultaten - …) en je wenst “blind” te behandelen kan je best 14 dagen kuren met een Paraty Stop of Salmo Stop / Coli Stop. Hierdoor ga je kuren met een antibioticum waarvoor de paratyfus bacterie normaal gezien gevoelig voor is, maar om echt zeker te zijn laat je natuurlijk best een antibiogram maken.

 

Niet vergeten dat je door deze antibiotica kuur niet alleen slechte bacteriën aanpakt maar ook heel wat normaal aanwezige, goede en nuttige bacteriën uit de darm gaat verwijderen. Zeer belangrijk is dan om tijdens de kuur een goed probioticum toe te dienen aan je duiven zoals bijvoorbeeld onze Metabol Green met Recovery Plus Green. Ook na de kuur heeft het regelmatig verstrekken van een probioticum een zeer gunstig effect op de darmflora en de gezondheid in het algemeen.

Voor een goede en juiste aanpak neem je best even contact op met je dierenarts.

 

Succes!

 

 


 

 

26-09-2016

 

RUI AANBIEDING: 3 + 1 GRATIS!

 

Pantochol Plus B12: onmisbaar voor een goede rui!

 

Bevat de juiste bouwstenen voor aanmaak van een zijdezacht nieuw verenkleed en geeft gelijktijdig de nodige ondersteuning aan de lever en nieren tijdens deze belastende periode voor uw duiven.

 

Normaal €32, voor slechts €24 per 4 stuks.

Pantochol

 


 

 

29-08-2016


DE EINDSPRINT!

 

Sportseizoen 2016 loopt stilaan op zijn eind, maar er komen nog enkele zeer mooie klassiekers aan! Het is nu van groot belang om nog enkele weken de juiste motivatie te vinden voor zowel de duiven als de liefhebber.

 

Qua medische begeleiding kan je je jonge duiven proberen te laten pieken naar die belangrijke vlucht. Voor de zekerheid een cocci-tricho tablet enkele dagen voor het inmanden, zorgen dat de neus en keel vrij zijn van slijm door enkele dagen te druppelen, eventueel een injectie met catosal om op het juiste moment een boost te krijgen. Allemaal kleine dingen die in de laatste eindspurt het verschil kunnen maken!

Voor de oudere duiven zit bij de meeste het seizoen erop. Belangrijk is nu dat ze goed de rui doorkomen. Een goede rui-mengeling voeren is belangrijk, immers het toekomstige vederkleed wordt nu gevormd.

 

Een perfecte rui kan natuurlijk niet zonder een goede basisgezondheid, dat wil zeggen dat je duiven vrij moeten zijn van trichomoniasis, coccidiose en wormen. Hiertegen kan je blind kuren, of bij je dierenarts je duiven laten controleren en dan gericht kuren.

Zorg ook dat je duiven vrij zijn van parasieten, alle duiven druppelen tegen de luizen is nu zeer nuttig. Enkele druppels Giamectine in de nek (op de stuit), eventueel herhalen na 14 dagen, om ook de hardnekkigere vedermijt weg te krijgen en elke week een deugddoend bad zijn nu onmisbaar.

 

Qua bijproducten kunnen nu onze Metabol Green en Recovery Plus Green veel nut hebben: de Recovery Plus Green bevat o.a., dankzij de biergist, de juiste B-vitamines die je duiven door de rui krijgen. Ook bevat het een eiwitconcentraat met de nodige essentiële aminozuren die voor een glad en glanzend verenkleed zullen zorgen. De Metabol  Green levert de juiste gisten. En dankzij zijn specifieke samenstelling gaat Metabol Green de groei van gunstige darmbacteriën stimuleren, de darmgezondheid ondersteunen en de vertering verbeteren wat zich dan ook weer zal vertalen in een perfecte rui.

 


 

 

29-06-2016


POKKEN EPIDEMIE!

 

Beste duivenliefhebbers,

 

Er is deze week al bij verschillende duiven, zowel jonge als oude, pokken geconstateerd. Vergeet dus niet hiertegen te vaccineren, hiermee bespaar je jezelf en je duiven veel miserie.

Pokken worden vaak overgedragen door bijtende insecten zoals muggen, vliegen, enzo… ook onze Giamectine druppels kunnen helpen je duiven hiertegen te beschermen.

 

Neem gerust contact op met ons voor verdere informatie.

 


 

 

 

09-06-2016

 

STILAAN OP STOOM RAKEN!

 

Het seizoen is nu zo’n 2 maanden bezig, de Vitesse kampioenen zijn hier en daar al bekend en vanaf nu moeten ook de liefhebbers van de langere afstanden stilletjes aan hun duiven de laatste rechte lijn insturen. De duiven voor de dagfond moeten nu eigenlijk al goed op stoom zijn om de voor hun belangrijkste opdrachten goed te kunnen afwerken.

 

Een kleine controle op trichomonas, cocciodiose, wormen en luchtwegen is geen overbodige luxe nu. De duiven zijn al verschillende keren de mand in geweest en hebben al meerdere vluchten met kopwind moeten afwerken. Dus het kan goed zijn dat er hier en daar een lichte infectie schuilgaat, en zoals de duivensport er tegenwoordig aan toe gaat moeten de duiven 110% zijn of ze doen niet mee voor de (top)prijzen.

 

Indien u toch graag het zekere voor het onzekere neemt kan u de duiven individueel behandelen met een pilletje tegen Trichomonas (Cocci-Tricho tab) u kunt deze tabletten het best opsteken wanneer de duiven nuchter zijn en pas een 3 tal uren later opnieuw drinken en eten ter beschikking geven. Via het voeder / drinkwater kunt u Tricho 40 of Cocci-Tricho toedienen.

 

Ook voor eventuele luchtwegproblemen kunt u de duiven individueel behandelen (Orni-DS tab -> 2 tabletten gedurende 2 dagen) of een kuur van 3 dagen via het drinkwater met Orni-DS, Super Ornithose mix, Transportmix.

 

Voor een meer natuurlijke aanpak is er ook nog onze Green Line:

 

-          De Triple Acid Green is een verzurend middel dat na elke vlucht gebruikt kan worden om de duiven te ontsmetten.

 

-          Met de Recovery Plus ga je probiotica toedienen om het darmevenwicht te herstellen, verbeteren en ook eiwitten die zorgen voor de spieropbouw. Dit poeder kan je gemakkelijk samen met de Metabol Green aan het voeder kleven.

 

-          De Respi Green zorgt er dankzij zijn unieke kruidenmix voor dat eventueel aanwezig slijm zal losgemaakt worden uit de luchtwegen en dat de luchtwegen schoon zijn waardoor je duiven ook mooi witte neusdoppen krijgen.

 

 

Bij de jonge duiven heeft de Adeno – Coli al hevig huisgehouden…

 

We krijgen van vele liefhebbers dringende oproepen over jonge duiven met slijmerige, groene mest, de jonge duiven die hun krop omgooien en helaas ook redelijk wat sterfte. Hierbij is direct ingrijpen de boodschap, niet denken dat het zo wel goed gaat komen. Onmiddellijk elektrolyten in het water, weinig en licht voederen zijn de 1e stappen. Dan mogelijks een behandeling met Coli – Stop, Cocci –Tricho en Paraty Stop inzetten om de ziektekiemen te bestrijden. Naderhand kun je ook een probiotica geven om de darmflora weer op te bouwen (Recovery Plus Green).

 

Als je jonge duiven er wel goed uitzien maar toch niet voldoende trainen en wegtrekken kan het zijn dat ze met een lichte Trichomonas infectie zitten. Dit kan eenvoudig aangetoond worden bij een keelonderzoek. Na een gepaste tricho kuur zie je dan vaak dat de jongen duiven net dat tikkeltje hoger gaan vliegen en goed beginnen wegtrekken.

 

Bij twijfel over de gezondheid van je jonge duiven best niet gaan opleren want dan kunnen de verliezen groot zijn en heb je de hele winter voor niets gekweekt.

 

Veel succes de komende weken!

 

COLI- BEHANDELING

 

In sommige gevallen blijkt dat alleen coli-stop onvoldoende is om “coli” bij duiven te bestrijden; dit is afhankelijk van de diverse vormen van de bacteriële besmetting; mocht U na 2 dagen behandeling met alleen coli-stop geen verbetering zien bij de ziekteverschijnselen dan moet u als volgt handelen:

 

4 ml. Paratystop, 1 zakje colistop, 1 schepje cocci-tricho en 10 ml electrolyt samen geven op 2 liter water gedurende 5 tot 6 aaneengesloten dagen.

 

De verschijnselen kunnen divers zijn.

Meestal begint het met het slecht binnenkomen van de jonge duiven.

De veertjes staan wat hoog, braken van duivenvoer, veel drinken

(als men lichtjes op de kropwand drukt stroomt het water uit de bek.

De mest kan waterachtig, groen/bruinkleurig zijn of men vindt kleine gele plekjes in het hok.

De zieke duiven kunnen tezamen met de anderen in hetzelfde hok behandeld worden.

Het is raadzaam om de duiven tijdens de kuur niet uit te laten omdat ze anders niet binnenkomen en/of in de goot gaan drinken.

De duiven kunnen hun normale rantsoen eten krijgen tijdens de kuur.

Soms kan het acuut toeslaan en duiven kunnen binnen enkele dagen sterven.

 

Bij oude duiven komt soms ook coli voor; doch de verschijnselen zijn niet zo heftig omdat oude duiven wat meer weerstand hebben.

 

Vragen? Bel ons gerust voor meer informatie!

 


 

 

24-03-2016

 

DE VOORJAARSBEURS IN HOUTEN WAS WEER EEN GROOT SUCCES!

 

Ook dit jaar hebben wij weer deelgenomen aan de voorjaarsbeurs in Houten, hieronder een kleine impressie van onze stand. De 2 dagen zijn erg goed verlopen, we hebben er weer veel klanten mogen ontvangen. Hartelijk dank voor jullie bezoek!

 

Houten1

 

Houten3

 

Houten2

 

Houten 4

 

Houten 5

 

 


 

18-03-2016

 

NIEUWSBRIEF MAART 2016

 

Nieuwe Lichting 2016!

 

Bij de meeste liefhebbers is de kweek goed verlopen, niet abnormaal gezien het zachte weer, en zijn de jonge duifjes prachtig opgegroeid. De hoop op één of meerdere toekomstige toppers is ook weer aanwezig bij de meeste duivenliefhebbers. We kijken weer vol  goede verwachtingen uit naar het nieuwe seizoen.

 

Gezond houden van de jonge duiven:

 

Hoe kan je je jonge duifjes zo gezond mogelijk aan hun eerste levensmaanden laten beginnen? En hoe kan je ze zo gezond mogelijk houden zonder al te veel gedoe met antibiotica enz.?

 

Dit kan je doen door je duifjes alles te geven, zodat hun natuurlijke weerstand zo hoog mogelijk wordt. Hierdoor kunnen ze zelf de meeste kwaaltjes overwinnen. Moeten we ze dan in een gouden kooitje plaatsen? Nee, zeker niet! Maar zorg ervoor dat ze op een verantwoorde manier weerstand opbouwen, laat ze maar de hele dag met open vensters of in een volière zitten. Wel op voorwaarde dat ze niet in de tocht zitten natuurlijk, hiervoor kan windbreekgaas al een goede oplossing zijn. Zorg dat ze binnen op een droog, tochtvrij hok kunnen gaan schuilen voor de regen en zorg dat er geen overbevolking is op het hok zodat ieder duifje zijn eigen rustplankje of bakje heeft.

 

Het kan verstandig zijn om ze bij het spenen allemaal  2 Cocci - Tricho tabletjes te geven, zodat ze al zeker vrij van het geel, coccidiose en hexamitiasis kunnen starten. Of bij twijfel 5 tot 7 dagen Cocci- Tricho via het water of via het voer.

 

Wat kan er nog van belang zijn?

 

  • Op jonge leeftijd, 4 tot 5 weken oud, een 1e enting met een combinatievaccin Paramyxo – herpes en dit 3 tot 5 weken later herhalen om ze een zo volledig mogelijke bescherming mee te geven.
  • 2 weken later kan je ze dan ook al voor de pokken enten.
  • Regelmatig verzuren van het drinkwater, 2 tot 3 x per week, met onze Triple Acid Green om zo Trichomonas geen kans te geven.
  • Zorgen voor een goede darmwerking door regelmatig onze Metabol Green samen met Recovery Green door het voer te doen. Op deze manier krijgen je jonge duifjes de nodige bouwstenen aangereikt, die nodig zijn voor de spier- en veerontwikkeling. Niet vergeten dat deze duifjes nog in volle ontwikkeling/groei zijn. Als er nu tekorten zijn, kunnen ze deze achterstand niet meer goed maken.

Hierbij een mogelijks vaccinatieschema voor de jonge duiven:

 

  • Paramyxo + herpes: Vanaf 4 tot 5 weken oud, een 1e enting. Herhalen na 3 weken.
  • Pokken: De duiven moeten minstens 6 weken oud zijn. Indien je al de entingen met Paramyxo + herpes hebt uitgevoerd, is het beter om pas 2 weken later enten. 
  • Paratyfus: Alleen als er problemen zijn: 2 weken na een Paramyxo + herpes- of pokkenvaccinatie.

 

 

 


 

10-03-2016

 

VERLOPEN - ACTIE MULTIVITAMINE FORTE 500ML - VERLOPEN

 

Onze Multivitamine Forte kunt u nu bij ons bestellen voor maar € 10,00.

 

Deze is nog het hele seizoen te gebruiken, profiteer dus snel!

 

 


 

03-03-2016

 

VERSLAG INFORMATIEAVOND OP 12-02-2016, GESCHREVEN DOOR ANDRE VAN DE WIEL.

 

In het clublokaal van Reusel werd een zeer interessante informatieavond gehouden met twee onderwerpen. Allereerst was Harry Geurts uitgenodigd om een verhandeling te houden in woord en beeld met betrekking tot kunstmatige inseminatie bij postduiven. Deze Limburger is al jaren bezig zich te bekwamen in KI bij duiven. Hij heeft zich een “geheime” handeling eigengemaakt om zeer snel sperma bij een doffer af te nemen. Zelf heb ik duivendokter Nanne Wolf dit ook zien doen. Knap hoe ze deze handigheid toepassen. Harry trok zich even terug in een aparte ruimte en kwam een half minuutje later terug met een buisje afgenomen zaad. Onder de microscoop liet hij op een groot scherm de gigantische activiteit van het sperma aan het publiek zien. Dit kon vergeleken worden met het beeld van zaad van een onvruchtbare doffer. Daar was binnen het zaadvocht geen leven waar te nemen. Dus het is allereerst eenvoudig om de vruchtbaarheid van een doffer vast te stellen. Een tweede fase was om het sperma van een topdoffer op te vangen en over verschillende “rietjes” te verdelen en te bewaren. Ook dat is hem gelukt en in een stikstofcontainer is het zaad in te vriezen en bijna onbeperkt houdbaar. Na ontdooiing is het weer 100% betrouwbaar te gebruiken voor inseminatie bij duivinnen. Daarvoor is het zaak om duivinnen vier dagen voor het gaan leggen met behulp van zo’n geprepareerd rietje te insemineren. Om dit allemaal in goede banen te leiden moeten deze duivinnen op zicht gekoppeld worden met een doffer, die haar absoluut niet kan treden. Nog gemakkelijker is het om onvruchtbare doffers te gebruiken om met zo’n duivin te koppelen. Om 100% zekerheid te hebben van de zaak kan altijd nog een DNA-test gedaan worden om ervan overtuigd te zijn dat je ideale topdoffer de vader is van de nakomelingen.

 

Het was een zeer duidelijke, interessante verhandeling over dit item, maar zoals u zult begrijpen hangt er wel een prijskaartje aan. Het wordt dan ook pas interessant voor zeer buitengewone exemplaren en vooral voor mensen, die professioneel bezig zijn. Maar ook voor de “gewone” liefhebber was er die avond veel te leren. Zo is het voor een redelijk bedrag dus vast te stellen of jouw oude doffer nog kans heeft op een bevrucht ei en hoef je hem niet jaar na jaar te blijven koppelen met alleen maar hoop op nog een nakomeling. En mijn vraag om een rietje van een topdoffer van iemand anders te kunnen kopen, werd positief bevestigd. Maar daarvoor heeft Harry geen spermabank in huis. Je zou rechtstreeks met zo’n eigenaar contact op kunnen nemen en hij zou dan de behandeling kunnen uitvoeren.

 

Daarna was het de beurt aan Stijn Rans, de duivendokter, die verbonden is aan Giantel. Hij gaf een duidelijke presentatie over de gangbare ziekten bij jonge duiven. En natuurlijk de diverse methoden ter voorkoming en ter genezing daarvan. En het mooie daarvan was dat het geen commercieel praatje werd met aanprijzing van bepaalde producten. Er werden door hem diverse eenvoudige tips en alternatieven aangedragen om de problematiek aan te pakken. Dat siert een goede duivendokter.

 

Een gehouden loterij liet op het eind van de avond nog vele aanwezigen glunderend het duivenlokaal verlaten!

 

Harrie Geurts

 

 


 

01-03-2016

 

GIANTEL AANWEZIG MET STAND OP VOORJAARBEURS HOUTEN

 

Tijdens de Voorjaarbeurs in Expo Houten zal Giantel B.V. met een stand aanwezig zijn. De beurs wordt gehouden op zaterdag 5 en zondag 6 maart, waar u onze stand kunt vinden in hal 1 standnummer 106.

Openingstijden:
zaterdag 5 maart: 09:00 t/m 17:00
zondag 6 maart: 09:00 t/m 15:00 

Bezoek onze stand voor advies op maat door de specialistische dierenarts Dr. Stijn Rans en voor speciale beursaanbiedingen.

 Voorjaarbeurs Houten

 

 


 

04-02-2016

 

HERINRICHTING GIANTEL KANTOOR EN MAGAZIJN

 

In verband met de herinrichting van ons kantoor worden er op donderdag 11 februari en vrijdag 12 februari geen pakketten verstuurd. Deze orders zullen op maandag 15 februari verwerkt worden. Onze excuses voor het ongemak. 

 

 


 

13-01-2016

 

LEZING DOOR DIERENARTS S. RANS

 

Op vrijdag 12 februari 2016 geeft onze dierenarts Stijn Rans een lezing en presentatie betreffende diverse duivenziektes. Ook zal autoriteit Dhr. Harry Geurts ons volledig informeren omtrent kunstmatige inseminatie bij duiven.

De lezing zal plaats vinden in duivenlokaal ‘de luchtbode’ (sportpark 2 te Reusel) om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Dus duivenliefhebbers, dit wilt u niet missen! We zien u graag verschijnen op 12 februari.

 

 


 

21-12-2015

 

GIANTEL GESLOTEN

 

Wegens de feestdagen zijn wij gesloten van vrijdag 25 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016. Bestellingen die in de tussentijd worden gedaan, worden op maandag 4 januari of dinsdag 5 januari naar u verzonden.

Indien u deze periode vragen hebt, kunt u wel telefonisch contact opnemen. Wij wensen u prettige feestdagen!

 

 


 

15-12-2015

 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

 

Zachte herfst voorbode van een strenge winter?

 

De meeste duiven hebben nu een nieuw mooi en glad verenkleed, enkel diegene die tot september zijn bijgelicht zullen nog enkele pennen moeten stoten. De temperaturen blijven redelijk zacht voor de tijd van het jaar waardoor je duiven snel kunnen aanvetten en er ook een zekere drift bij je duiven aanwezig blijft. Opletten dat je niet te zwaar gaat voeden, vette duiven zijn nergens goed voor.

 

Voor diegene onder ons die vroeg willen koppelen, komen deze temperaturen goed uit. Wat wel belangrijk kan zijn is het bijlichten, immers de geslachtsdrift is hoger wanneer het aantal uren licht per dag hoog is. Wel opletten om je toekomstige vliegduiven bij te lichten. Zeker na het leggen van de eieren, het aantal lichturen weer afbouwen omdat anders deze vliegduiven sneller hun eerste pen zullen laten vallen.

 

Kan je medisch nog iets doen?

 

Ja toch wel. Zorg dat je duiven vrij van trichomonase, coccidiose en wormen zijn voor je gaat koppelen. Dit kan je dierenarts via een eenvoudig mest- en keelonderzoek snel aantonen.

 

Wat ook zeer nuttig kan zijn voor je toekomstige jonge duiven, is het enten van je oude duiven vóór de kweek. Dit omdat je door de enting een verhoging van het aantal antistoffen in je ouderdieren krijgt, die dan ook een hogere dosis antistoffen kunnen meegeven aan de jonge duiven via de dooierzak en later ook via de kropmelk. Zo krijgen je jonge duiven al van in het ei en bij de geboorte een goede bescherming mee. Ideaal is om deze enting 3 tot 5 weken voor de koppeling te laten plaatsvinden of eventueel wanneer je duiven op eieren zitten.

 

Enkele dagen voor het koppelen kan je de drift wat beginnen aan te wakkeren door het toedienen van wat extra vitamine E en Selenium over het voer. Hiervoor zijn er al verschillende oliën op de markt, deze kan je samen met onze Recovery Plus Green (waar ook Vit E en selenium inzit) door het eten mengen. Zo krijgen je duiven voldoende bouwstenen binnen voor optimale bevruchtingsresultaten.

 

Veel succes!

 

 


 

 

01-12-2015

 

ALGARVE GREAT DERBY: EEN GROOT SUCCES!

 

Vele duivenliefhebbers weten dat er overal in het buitenland  “Eenhokraces” worden georganiseerd.

Meestal wordt hier sceptisch naar gekeken en over gesproken  mede door het feit dat dit in Nederland verboden is. Toch worden in de overige landen dergelijke races steeds meer georganiseerd.

 

Deelname is  veel te duur, moeten verboden worden, vele verliezen, een puur gokspel wat alleen is weggelegd voor de grote liefhebbers etc. zijn termen die over en weer worden gebruikt. Toch kunnen we het ook positief benaderen;  er zijn ook races die wel degelijk goed georganiseerd zijn en waar hoogstwaarschijnlijk steeds meer toekomst voor is weggelegd. Liefhebbers kunnen voor bedragen  van € 100 of meer een duif inzenden. Te duur? Je kunt natuurlijk ook met enkele liefhebbers gezamenlijk een duif inzenden en zodoende de kosten verdelen. En wat zijn de andere voordelen?  De Finale van dit soort races wordt altijd na het duivenseizoen gehouden. Een geweldige mogelijkheid om de race met je familie of kennissen te bezoeken en er eventueel een vakantie aan vast te plakken. Wellicht iets om over na te denken en thuis toch eens te bespreken.

 

De Algarve Great  Derby                                                                                                                                     

Deze derby in Portugal werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Een hele kluif als je bedenkt dat er in Portugal al jaren een andere grote “Eenhoksrace” wordt georganiseerd. Er werd veel vrije tijd door de organisatie ingestoken om de Derby te promoten. Via een website, advertenties en bezoeken aan (inter)nationale beurzen werd deze race door de organisatoren gepromoot.

 

Op de website werd alles vanaf het begin tot en met het eind keurig bijgehouden: het aantal deelnemers met de hun deelnemende duiven, trainingsvluchten met de aankomsten, resultaten, de hokken, huisvesting, verzorging, trainingen en dergelijke kon eenieder volgen. En natuurlijk zijn er sponsoren gezocht, zoals Benzing elektronisch kloksysteem, Giantel BV, GPS etc., die hun steentje hebben bijgedragen om deze race tot een goed einde te brengen.

 

Ook het africhtingsprogramma zat perfect in elkaar, men begon vanaf 12/8, 15/8, 19/8, 22/8, 26/8 en 29/8 resp. op afstanden  van 3, 10, 15, 25, 45 en 60 kilometer aan de trainingsvluchten. Vervolgens werden er op 2/9, 5/9, 9/9, 14/9 en 18/9  vluchten georganiseerd  op afstanden van resp. 100, 120, 180, 220 en 280 kilometer die tevens golden voor de resultaten van de “Ace Pigeons”, oftewel de competitie voor de best presterende duiven tijdens deze wedvluchten. Van de 502 ingezette duiven bleven er 337 over voor de eindrace. Een zeer groot aantal als je bedenkt dat er vooraf 11 (training)vluchten zijn geweest!

 

Verder werd er een perfect voorbereidingsschema gehanteerd. Alle duiven werden geënt tegen paramixo en herpesvirus.  Tijdens het verblijf werden ze volgens schema  medisch begeleid door de firma Giantel BV uit Reusel  (NL) van Henk van Limpt –Prut en hun dierenarts Dr. Stijn Rans. Eenieder was vol lof over de gezondheid en de conditie van de duiven. Natuurlijk moeten we ook de hokverzorger een pluim geven voor al zijn werk. Opvallend was namelijk de gezondheid en de conditie van de duiven.  s’Avonds tijdens de inkorving mochten de aanwezigen de inkorving volgen waarbij elke duif werd gecontroleerd op ringnummer en vervolgens elektronisch werd geregistreerd. Hierna kreeg elke duif een controlestempel in de vleugel er werd in de verzendmand gezet.

 

De Finale race

Vanuit SABUGAL d.d. 25/9 op een afstand van 385 km werden de duiven gelost om 07.45 uur met een krachtige zuidwesten wind ( hetgeen In Portugal betekent met wind tegen) en met 29 graden Celcius. 

Het resultaat van de finale was dan ook overweldigend. Onder het genot van een drankje en een barbecue konden de vele bezoekers genieten van de fraaie aankomsten. De duiven kwamen als schichten uit het luchtruim en vielen vrijwel allemaal rechtstreeks op de valkleppen. De verzorger hoefde enkel een keer te fluiten voor de duiven die op het hok vielen om hen binnen te loodsen. Alle aanwezigen waren vol lof over deze schitterende duivenmiddag. Een prachtige entourage met een lekkere zon en  prachtige aankomsten met een vlucht die een zeer goed verloop had.

 

De eerste 5 duiven kwamen gelijktijdig aan en liepen vrijwel gelijktijdig binnen. Grote Winnaar werd de Nederlandse duif van Gert Rotman om 13.46 uur , de 4 opvolgers waren P4 Luis Marques uit Portugal, Team Blue Dragons uit Nederland, Lucino Mauro uit Portugal en Delfino Catarinos-Paulo Vitor_ Farra uit Portugal. Om 14.42 uur dezelfde dag arriveerden 207 duiven. 27-9 waren er 280 van de 337 duiven wederom op de hokken.

 

Wilt U deze races nog eens rustig bekijken met alle bijzonderheden ga dan naar: algarvegreatderby.com

Tot slot: een geweldige pluim voor de gehele organisatie met name vooral voor Sergio, Helder en de hokverzorger .

 

 


 

05-10-2015

 

 

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015

 

Het duivenseizoen 2015 loopt stilaan op zijn einde.

 

Hoewel het een lang seizoen is geweest met weer de nodige moeilijkheden, mogen we niet vergeten om nu nog een extra inspanning te leveren, teneinde de ruiperiode van onze duiven optimaal te laten verlopen.

 

Vergeet niet dat de rui een zeer belastende periode is voor het lichaam van een duif. Het is derhalve van essentieel belang om de juiste ondersteuning te geven, zodat er zich een zacht en prachtig nieuw verenkleed kan vormen.

 

Zorg dus dat je duiven zorgeloos aan de rui kunnen beginnen.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld je duiven laten onderzoeken of blind gaan kuren.

Zorg in ieder geval dat je duiven vrij zijn van luizen, wormen, coccidiose en trichomonas.

 

1)      Zorg dat je duiven luisvrij zijn. Geef ze hiervoor allemaal 1 tot 2 druppels Giamectine druppels in de nek of op de stuit. Bij een erge besmetting eventueel herhalen na 14 dagen.

 

2)      Andere parasieten die voor het nodige ongemak kunnen zorgen zijn wormen. Deze zijn niet altijd zichtbaar aanwezig, maar hebben een zeer negatieve invloed op de algemene gezondheid van je duiven. Kuren kan via het drinkwater (Worm –Therapy) of individueel door een tablet op te steken (Worm Plus Tab). Vergeet niet om dit te herhalen na +- 12 dagen!

 

3)      Coccidiose en Trichomonas kun je het best bestrijden met Cocci –Tricho poeder gedurende 7 dagen.

 

Als je in het verleden last hebt gehad van slechte kweek, onbevruchte eieren, scheefvliegers of een plots manke duif, dan is nu het moment om een meststaal op kweek te laten zetten.

Hiervoor verzamel je gemengde mest van ongeveer 5 dagen. Deze verzamelde mest wordt dan op kweek gezet en indien er een ziektekiem gevonden wordt, kan er een antibiogram opgesteld worden om te kijken welk antibioticum het best geschikt is om de aangetroffen ziektekiem te bestrijden.

Als je gewend bent om blind te kuren tegen Paratyfus in het najaar, vergeet dan niet om regelmatig eens af te wisselen van “soort” antibioticum.

 

Het meest geschikt hiervoor is een 14 daagse kuur met één van de volgende producten:

 

-          Paraty-stop

 

-          Coli-Stop.

 

-          Salmo-stop

 

 

Of het ook verstandig is om daarna nog te enten voor Paratyfus is hok-afhankelijk.

 

Raadpleeg voor meer informatie je dierenarts.

 

Wanneer je duiven vrij zijn van alle mogelijke parasieten en ziektekiemen, kun je ze het beste ondersteunen met:

 

 

- Een goede ruimengeling.
- Regelmatig gevarieerde natuurproducten om de lever te ontlasten.
- Metabol Green gecombineerd met Recovery Plus Green of Vitamino mix om te zorgen voor een goede eiwitstofwisseling.
- Multivitamine Forte vloeibaar.
- Een teentje knoflook in het water voor een bloedzuiverend effect.

 

 

Voor meer informatie/ advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 


 

16-07-2015

 

GIANTEL EXCLUSIEVE DISTRIBUTEUR PANTEX HOLLAND VOGELPRODUCTEN

 

Naast ons vertrouwde assortiment van duivenproducten, zijn wij vanaf nu ook exclusief distributeur van de vogelproducten van het merk Pantex Holland voor Belgische en Nederlandse liefhebbers.

 

De Pantex Holland Cage Birds lijn is samengesteld door gespecialiseerde dierenartsen in samenwerking en goed overleg met gerenommeerde vogelliefhebbers. De geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn van de allerhoogste kwaliteit en bieden u een gemakkelijk toe te dienen totaalpakket voor de gezondheidszorg van uw vogels.

 

Onderstaande advertentie verschijnt deze zomer in verschillende tijdschriften voor de vogelliefhebber:

 

Folder Advertentie

 

 


 

10-07-2015

 

 

GIANTEL PRESENTEERT HAAR NIEUWE "GREEN LINE"

 

 Giantel Green Line

 

Nu tijdelijk een introductiepakket met alle 4 de Green Line producten voor slechts €75 i.p.v. €89, GRATIS VERZENDING naar Nederland en België.

 

De titel zal zeer zeker vraagtekens oproepen, gezien de laatste weken voedingssupplementen, probiotica en natuurproducten (meestal met diverse kruiden vermengd) negatief in het nieuws zijn geweest.

 

 

In België is er de laatste maanden nogal wat ophef geweest betreffende de lijst van verboden producten (de “rode lijst”). Vooral de onduidelijkheid over de eventuele “stoffen” die niet op de lijst staan, maar alsnog in aanmerking zouden kunnen komen zodra die in laboratoria aangetroffen worden.

 

  

Als we het aanbod van voedingssupplementen, probiotica en natuurproducten die verkrijgbaar zijn onder de loep nemen, is het ook vrij logisch dat de liefhebbers momenteel huiverig zijn om deze producten nog te gebruiken. Er gaan allerlei “indianenverhalen” rond in het duivencircuit en men vraagt zich angstvallig af welke middelen nog verstrekt kunnen worden. Men ziet ook door het grote aanbod van de producten die op de markt zijn, door de bomen het bos niet meer.

 

  

Als er “verboden stoffen” tijdens de controles worden waargenomen, wordt de liefhebber bestraft: Zijn naam wordt bekendgemaakt terwijl de liefhebber dacht een “onschuldig” natuurproduct te hebben gebruikt.

 

Met andere woorden: welke producten kan men nu nog wel /niet meer geven aan zijn duiven?

 

Allereerst is het belangrijk te weten dat aandoeningen en ziekten aanvankelijk bestreden werden door toediening van geneeskrachtige kruiden. Hierna kwamen de sulfa preparaten en vervolgens de antibiotica.

 

Door ondoordacht toedienen van antibiotica ontstond er resistentie voor bepaalde medicijnen. Hierdoor werd steeds meer gegrepen naar hogere doseringen, andersoortige antibiotica en cocktails van diverse soorten antibiotica (bacteriën werden zelfs resistent voor bepaalde antibiotica).

 

Mede hierdoor zijn natuurproducten weer populairder geworden.

 

Let wel dat de meeste ziekten nog steeds het meest efficiënt behandeld worden door medicatie.

 

Deze medicatie dient echter wel op een verantwoorde manier toegediend te worden.

 

De wetgeving qua medicijnenverstrekking voor onze duiven is de laatste jaren drastisch veranderd. Medicijnen mogen enkel  nog op voorschrift van dierenartsen verstrekt worden.

 

Bepaalde liefhebbers willen mede daardoor overschakelen naar “natuurlijke” producten.

 

Daardoor heeft Giantel besloten om in samenwerking met dierenartsen en kruidenexperts een nieuwe natuurlijke lijn toe te voegen aan het bestaande productgamma te weten de:

 

 

Giantel “Green Line”

 

 

Giantel BV gebruikt voor haar nieuwe “Green Line” alleen EU-goedgekeurde grondstoffen.

 

De nieuwe producten zijn zorgvuldig samengesteld en getest.

 

De “Green Line” producten kunnen perfect  in combinatie met de andere producten van Giantel gegeven worden.  U kunt hierover altijd contact opnemen met de experts van Giantel

 

Laat uw duiven altijd door een dierenarts controleren of ze vrij zijn van trichomonas, coccidiose, wormen etc. Bij achteruitgang van conditie, vermindering van prestaties en bij ziekten kunt u altijd contact opnemen met de dierenarts van Giantel : Dr Stijn Rans.

 

Om de meest belangrijke aandoeningen bij duiven te onderdrukken en de conditie in stand te houden en te verbeteren, heeft Giantel  gekozen om de onderstaande vier producten op de markt te brengen:

 

Metabol Green,  Respi  Green, Triple Acid Green en Recovery Plus Green.

 

 

 

Metabol Green: vloeibaar 500ml
Dankzij Metabol Green: verbetering van de darmgezondheid, stimulering van de algehele weerstand en bevordering van de eetlust.- Een goede gezondheid begint in de darmen. Dankzij zijn specifieke samenstelling stimuleert Metabol Green de groei van gunstige darmbacteriën, ondersteunt het de darmgezondheid en verbetert het de vertering. Zodoende wordt het immuunsysteem van de duiven gestimuleerd, wat het een ideaal product maakt om in te zetten bij stress, na de vlucht, na vaccinaties, na een kuur of bij slechte mest.

 


Respi Green: vloeibaar 500ml

Dankzij Respi Green: gezonde en zuivere luchtwegen, afvoer van overtollig neusslijm, krijtwitte neusdoppen, zuivere koppen, droge ogen en verbetering van de weerstand.

Triple Acid Green: vloeibaar 500ml

Dankzij Triple Acid Green:  Kropontsmetting na de vlucht, verbeterde darmflora en stimuleren van de algemene weerstand.

Voorkomen is beter dan genezen, zegt het spreekwoord. Door de verzuring van het drinkwater met Triple Acid Green, heeft Giantel  een product dat ontsmettend werkt voordat de besmetting kan toeslaan.

Recovery Plus Green: poeder 300 gram
Dankzij Recovery Plus Green: Sneller herstel na de vlucht, goede darmflora door probiotica, bevordering vlieg- en eetlust en een perfecte rui.

Een uniek mengsel van een hoogwaardige energiebron met een snel oplosbaar eiwit. Door de combinatie van de aanwezige koolhydraten, aminozuren en eiwitten is Recovery Plus Green het ideale recuperatiemiddel na de vlucht. Het zorgt ook voor een perfecte dons tijdens de ruiperiode en een optimale groei tijdens de kweek. Het geeft tevens een extra boost tijdens het vliegseizoen.


Tot Slot

Giantel blijft niet stil staan en blijft oog houden voor nieuwe ontwikkelingen.
Enkel producten die voldoen aan de strengste eisen, worden op de markt gebracht. Velen liefhebbers in binnen- en buitenland gebruiken dan ook Giantel producten. 

 

 

01-07-2015

 

WORM PLUS TAB

Vanaf nu weer verkrijgbaar in onze webshop:

 

Worm plus tab

50 tabletten

 

 Worm plus tab

 

Indicaties:

Behandeling van maag –en darmwormen (Ascaridia, Capillaria, Hétérakis) en lintwormen (Ténia) bij duiven.

 

Toediening en dosering:

Oraal toedienen. 

Één tablet per duif, te herhalen na 12 dagen.   

 


 

 

05-03-2015

 

VOORJAARBEURS HOUTEN

 

Tijdens de Voorjaarbeurs in Expo Houten zal Giantel B.V. met een stand aanwezig zijn.

De beurs wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 maart, waar u onze stand kunt vinden in Hal 1 nummer 105.

Bezoek onze stand voor advies op maat door de specialistische dierenarts Dr. Stijn Rans en voor speciale beursaanbiedingen.

 


 

 

19-01-2015

 

OLYMPIADE BOEDAPEST

Tussen 15 en 18 januari 2015 was Giantel BV aanwezig op de 34ste Postduiven Olympiade in Boedapest -Hongarije. 

De stand van Giantel werd druk bezocht en de Olympiade was een groot succes!

 

Olympiad

 

 


 

 

30-07-201

 

SPREEKUUR DIERENARTS VOORTAAN ENKEL NOG OP AFSPRAAK

 

Bij de dierenarts van Giantel, Dr. Stijn Rans kunt u o.a. terecht voor keeluitstrijkjes, bacteriologisch onderzoek, mestonderzoek, entingen, kleine operaties, etc.

 

Meststalen kunnen ook per post worden toegestuurd p/a Kruisstraat 94- 5541 RZ-Reusel.

 

Afspraken voor consultatie met dierenarts Stijn Rans:

 

Uitsluitend op Afspraak bij duivenlokaal “de Luchtbode” aan  Sportpark 2 te Reusel.

 

Voor vragen en/of het maken van een afspraak kunt U contact opnemen met Giantel

 

+ 31 (0) -497-644555 of e-mail: info@giantel.nl.

 

Of u kunt rechtstreeks contact opnemen met Dr Rans +31 (0)6- 52560251 of e-mail:  s.rans@giantel.nl.

 

 


 

 

26-02-2014

 

VOORJAARBEURS HOUTEN

 

Tijdens de Voorjaarbeurs in Expo Houten zal Giantel B.V. met een stand aanwezig zijn. De beurs wordt gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 maart, waar u onze stand kunt vinden op nummer 155.

Bezoek onze stand voor advies op maat door de specialistische dierenarts Dr. Stijn Rans en voor speciale beursaanbiedingen.

 

Standplaats Giantel

 

 

 


 

13-11-2013

 

EXPO HOUTEN

 

Giantel B.V. is dit jaar aanwezig op de Nationale Manifestatie Expo in Houten op zaterdag 23 en zondag 24 november, op standnummer 215.

Op zondag 24 november kunt u eveneens kennismaken met onze specialistische dierenarts Dr. Stijn Rans.

Tijdens deze beursdagen gelden er speciale aanbiedingen!


Stijn Rans en Henk van Limpt de Prut

 

 


 

 

02-07-2013

 

NIEUWE WETGEVING

Zoals u wellicht al weet, is per 1 januari 2013 een nieuwe diergeneesmiddelenwet van kracht. Hierin wordt ook het overgangsrecht omtrent klein verpakkingen antimicrobieel diergeneesmiddelen beschreven (de zogenaamde 5-gramsregeling). In de oorspronkelijke regeling is het mogelijk om tot 1 juli 2013 deze producten via de bestaande kanalen te kunnen leveren aan houders van dieren. Hierop is onverwacht per 28 juni 2013 een aanvullend besluit gekomen, zoals gepubliceerd in de Staatscourant (Regeling van de Staatssecretaris van Economisch zaken van 23 juni, nr. WJZ/13105378, tot wijziging van de Regeling diergeneesmiddelen in verband met klein verpakkingen). Giantel BV zal daarom tot 1 januari 2014 haarproducten zoals voorheen blijven  leveren.Vanaf 1 januari 2014 zullen bepaalde producten uitsluitend door dierenartsen verkocht mogen worden.

 

 


 

07-06-2013

 

DIERENARTS GIANTEL

Zoals u wellicht weet is er per 1 januari 2013 een wetswijziging van kracht voor het gebruik van
geneesmiddelen bij hobbydieren zoals duiven, volièrevogels, cavia’s, vissen en konijnen.
Antibiotica mogen vanaf 1 juli a.s. alleen nog maar op recept en op dierenarts voorschrift verstrekt
worden, waarbij het betreffende antibioticum ook geregistreerd moet zijn bij de overheid. Alleen via
de zogenaamde “cascaderegeling” en magistrale bereiding mag een dierenarts hiervan afwijken.


Giantel is momenteel volop bezig met registraties en geregistreerde producten, zodat voor de
liefhebber de mogelijkheid blijft bestaan om een compleet programma aan producten, waaronder
ook die tegen het geel , ornithosis e.d., te verkrijgen via de dierenarts van Giantel.
Middelen tegen parasieten (luizen, wormen e.d.) blijven ook verkrijgbaar in de vrije verkoop via de
bekende distributeurs. Ook de conditiepreparaten kunnen vrij verkocht worden.


Om de gezondheid van uw duiven te kunnen blijven garanderen is Giantel BV een samenwerking
aangegaan met de dierenarts Stijn Rans. Dr. Rans isafgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit
van Gent met als specialisme “pluimvee”. Als succesvol en gekend duivenliefhebber in België heeft
hij zich als dierenarts verder gespecialiseerd in (post)duiven en volièrevogels
De Giantel dierenarts zal elke dinsdag in het duivenlokaal Sportpark 2 te Reusel aanwezig zijn op
onderstaande uren:
dinsdagmiddag van 15.30 uur tot 17.30 uur (alleen op afspraak)
dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur (vrije inloop)

 

Dierenarts Stijn Rans en Henk van Limpt - de Prut

Henk van Limpt - de Prut met dierenarts Stijn Rans


Om een beter zicht te hebben omtrent het eventuele ziektebeeld van uw hokkolonie, adviseren wij u
3 of 4 duiven voor onderzoek mee te brengen. De kosten voor alle onderzoeken zoals keeluitstrijkjes,
mestonderzoek en onderzoek op kweek, zullen tezamen€ 15 bedragen.
Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid voor diverse entingen, operaties en verder onderzoek.
Liefhebbers die op dinsdag niet in de gelegenheid zijn kunnen ook mest en of duiven op
maandagavond of dinsdagmorgen na telefonische afspraakaanleveren bij:
Henk van Limpt Prut, Kruisstraat 94, 5541 RZ te Reusel.


Voor vragen en/of advies op andere dagen kunt u eveneens telefonisch contact opnemen met:

Giantel BV - Henk van Limpt- Prut
Telefoon: 06-53 39 80 81 of 0497-64 45 55

 

 


 

01-05-2013

 

NIEUWE WEBSITE

 

Sinds kort beschikt Giantel B.V. over deze nieuwe website met geïntegreerde webshop.
U kunt dus al onze producten heel eenvoudig online bestellen.

 

U kunt natuurlijk ook uw bestelling telefonisch doorgeven via telefoonnummer +31 497-644555
of per fax via +31 497-641952 of per email via
prut@giantel.nl.

Nieuw van Giantel, Fumisan Smoke Rooktabletten

Fumisan smoke: Verjaagt parasieten zoals muggen, motjes, luizen etc. Heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen waardoor aandoeningen zoals sinusitis, bronchitis,snot, verkoudheid, dikke koppen en natte ogen minder kans krijgen.

Duiven kunnen deze rookkuur gemakkelijk en veilig doorstaan, en zullen na deze kuur een positief effect op de algemene gezondheid ervaren.

Door de unieke samenstelling van Fumisan Smoke kun je een rookwolk realiseren voor een oppervlakte van maximaal 25m².

Fumisan Smoke bevat uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals kruiden en etherische oliën.

https://www.npoveenendaal.nl/nieuws/fumisan.png 

Veiligheidsinstructie:

1.   Leg de Fumisan Smoke tablet op een stenen ondergrond, tegel of aardewerkschaal. Dit om branden of schroeien van brandbare stoffen te vermijden.

2.   Houd de vlam voor langere tijd in contact met de tablet totdat de verbranding zichzelf onderhoudt.

3.   Vermijd contact met de asresten na het doven voor tenminste 15 minuten om letsel te voorkomen en een veilige afvoer te garanderen.

Inhoud: 3 rooktabletten, goed voor in totaal 75m² te behandelen oppervlakte.

Nu introductieprijs van €10,- i.p.v €11.50!