Kweekseizoen 2021. Profiteer nu van ons Beursaanbieding (Kweekpakket) normaal €130,00 nu voor €109.95

Kweekseizoen 2021

De meeste duiven zullen nu wel bijna door de rui zijn. De bijgelichte jonge duiven en duiven waaruit in september nog geweekt is zullen nog wel enkele pennen te gaan hebben. Niet vergeten om deze duiven nog de nodige bouwstenen te geven om ook die laatste pennen perfect te laten ingroeien.

In deze moeilijke COVID 19 periode is er voor duivenmelkers gelukkig de hoop om in 2021 nieuwe talenten te kunnen kweken. Vele koppelingen worden  in gedachten gemaakt en op papier gezet in de hoop om een lichting fantastische jonge duiven te kweken. Alles start met je kweekduiven in topconditie te brengen willen ze zorgen voor goede nakomelingen. Uiteraard alleen kweken met duiven die er klaar voor zijn. De duiven mogen niet te vet / te mager zijn.  Deze verantwoordelijkheid ligt bij de melker zelf en hierbij kan je vaak al het verschil zijn tussen een duivenmelker die `het` in de vingers heeft en diegene die het allemaal maar wat op zijn beloop laat.

 De voorbereiding op de kweek:

 • Op het duivenhok:

Zij die vroeg willen kweken zijn nu volop in de weer om hun duiven klaar te maken om deze binnenkort te koppelen. Voor een vlotte en gelijktijdige leg is het zeker nuttig om deze duiven  bij te lichten, immers de geslachtsdrift is hoger wanneer het aantal uren licht per dag hoog is. Let op bij uw vliegduiven, na het leggen van de eieren kan je het aantal lichturen weer afbouwen, omdat anders deze vliegduiven sneller hun eerste pen zullen laten vallen.

Het natuurlijk kweekgedrag van duiven (vogels) wordt in de natuur in gang gezet door het lengen van de dagen, ze hebben zo`n 14uren licht per dag nodig. Vroeger verhoogden we stelselmatig het aantal lichturen, tegenwoordig doen we dit in 1 keer en verloopt de winterkweek ook vlot.  Vanaf een 14 dagen vóór het koppelen gaan de lichten aan bij de kweekduiven en zorgen we voor 14u licht per dag. Nuttig is om de lichten te laten dimmen, zo vermijd je dat duiven bij het plots uitgaan van de lichten in een verkeerde bak terechtkomen met vechtpartijen, kapotte eieren en vertrapte jonge duiven tot gevolg.  Mop hokken waar we het licht niet kunnen laten dimmen zullen we de lichten aan laten aangaan rond 4u `s morgens en lichten we `s avonds niet meer bij.

 • Medisch vaccinaties:

Indien het nodig was gaan al je duiven al een behandeling tegen paratyfus gehad hebben en ook al, indien gewenst, een enting tegen paratyfus gehad hebben.

Wat wij aanraden is ook om je duiven een 2 -3 tal weken vóór de koppeling te enten tegen Paramyxo, eventueel Paramyxo – Herpes. Zo ga je de duiven hun immuunsysteem activeren (boosteren)  en gaan je duiven meer antistoffen aanmaken dewelke dan al via het ei kunnen meegegeven worden en later ook via de kropmelk aan de jonge duiven.

Een product welke ook zeer goed is om de immuniteit te verhogen en je duiven antistoffen aan te laten maken tegen bijv. E. coli is onze Col – Immunity Boost. Deze kan je je duiven individueel geven voor  het koppelen of wanneer ze zitten te broeden,  om zo een kropmelk te verkrijgen die rijk en gevarieerd is aan duif specifieke antistoffen.

 • Medisch:

Uiteraard is het belangrijk dat je duiven vrij zijn  van ziektes. Wat inde praktijk zeer goed blijkt te zijn is om je duiven een 5-7 daagse behandeling met onze Cocci – Tricho te geven wanneer je duiven zitten te broeden. Hiermee ga je een eventuele tricho en/of coccidiose besmetting aanpakken en het product bevat ook de nodige dosis vitaminen, aminozuren en sporenelementen die zorgen voor een goede kweekconditie.

 • Bijproducten:

Hiervan zijn er op de duivenmarkt tal van producten. Probeer voor jezelf hierin  een lijn te zoeken bij een producent waar je vertrouwen in hebt, anders gaan er waarschijnlijk in 1 week dagen te kort zijn om alle producten te geven…

Hierbij hoe wij het bij Giantel voorstellen:

Vanaf 14 dagen voor het koppelen (en dus normaal ook samen met de start van bijlichten):

 • Via het drinkwater: Multivitamin Forte, dagelijks via het drinkwater toe te dienen tot aan de leg van het 1e Dit product bevat een hoog gehalte aan vitamines die nodig zijn voor de duiven tijdens de kweek. Zeker belangrijk bij winterkweek want het aantal zonuren waaruit de duiven belangrijke vitamines halen is zeer gering. Dus een zeer goed product om te zorgen voor een goede eischaalvorming, vlotte leg en goede bevruchting.
 • Via het voeder: 3 tot 4 x per week kan je het voeder bevochtigen met Giantel Omega Oil en dan de Amino Strike poeder eraan kleven. De combinatie van producten zal zorgen voor:
 • Het in conditie brengen van de duiven.
 • Extra aanvoer van de belangrijke A, Vit. D3 en Vit.E waardoor het onmisbaar is tijdens de kweek.
 • Een evenwichtige darmflora dankzij zijn probioticum
 • Een snelle en optimale ontwikkeling van de spieren van jonge duiven dankzij de juiste aminozuren en eiwitten
 • Een verbetering en stimulering van de darmflora en het hele metabolisme op natuurlijke wijze door de aanwezigheid zeewier  (ascophyllum nodosum) in de Amino Strike.

Aangezien de duivenbeurzen dit jaar allemaal lijken weg te vallen gaan we de beurskortingen via onze webshop aanbieden. Daar ga je nu een kweekpakket vinden om je duiven klaar te maken voor het koppelen  aan interessante voorwaarden.

Bezoek hiervoor www.giantel.nl

Succes allen!

 

2020-11-13T12:38:04+00:00 November 12th, 2020|