Einde vliegseizoen 2020. Profiteer nu van ons Rui pakket normaal € 61,85 nu voor € 55,00!

Einde vliegseizoen 2020

Het einde van een apart vliegseizoen is aangebroken. Tijd om de duiven te selecteren en dan al te denken aan het nieuwe seizoen! De meeste liefhebbers laten de dagelijkse verzorging nu even hangen maar eigenlijk moet je net in de rui nog even extra hard je best doen om je duiven goed te laten ruien en gezond de winter in te laten gaan.

1 van de belangrijkste periodes voor de duiven is nu volop bezig. De duiven smijten zich volledig kaal en een nieuw verenkleed moet nu gevormd worden. Voor de aanmaak van nieuwe, zachte pluimen hebben je duiven specifieke bouwstenen nodig en je kunt je duiven enorm helpen door deze bouwstenen op de juiste manier aan te bieden. Hiermee bedoelen we de juiste eiwitten, mineralen, aminozuren en vitamines die zullen zorgen voor een superzacht verenkleed.

Allereerst is een kwalitatieve, goede voeding belangrijk. De juiste mengeling met wat kleinzaad (onkruidzaad) is belangrijk voor een goede opbouw van het verenkleed. Wat je nog aan extra kan bijgeven is:

  1. 3 x per week via het voeder Amino Strike samen met Omega Olie. Dit zorgt niet alleen voor een juiste aminozuren aanvoer, ook zorgen de probiotica voor een goede darmgezondheid zodat alle voedingsstoffen beter worden opgenomen.
  1. Een juiste leverondersteuning: hiervoor kan je gedurende de rui onze Giachol geven: aangezien de lever alle afvalstoffen moet verwerken is het belangrijk de lever goed te ondersteunen. Giachol bevat de juiste stoffen om de lever te ontvetten en te ondersteunen gedurende de rui. En zorgt bovendien voor een goede bescherming van de nieren, lever en zenuwstelsel alsook voor een goede eiwitstofwisseling, spieropbouw en vederopbouw.

 

  1. Vergeet ook zeker niet een dagelijkse portie verse grit – roodsteen – zak allerlei, eventueel wat eivoer.

 

Qua medische begeleiding is het natuurlijk belangrijk dat je duiven vrij van trichomonas, coccidiose en wormen zijn. Hiervoor kan je best eens langsgaan bij je dierenarts om de duiven en wat mest te laten controleren.

Als behandeling kan je gedurende 1 week Cocci – Tricho of Tricho 50 poeder geven.

Voor ontworming kan je de Worm Plus tab geven. Deze tabletten best op een nuchtere maag geven. Het is een individuele behandeling, zo ben je er zeker van dat al je duiven de juiste dosis ontworming binnen hebben gekregen en zo heb je ook nog eens al je duiven in de hand en krijg je een beeld van hoe ze er voor staan qua algemene gezondheid. Na 14 dagen kan je dan je duiven eens een anti-luisdruppel toedienen zoals onze Giamectine zodat je duiven luisvrij de winter in gaan en heb je tegelijk ook de ontworming herhaald.

Na elke behandeling is het zeker raadzaam om je duiven een 5 – tal dagen extra te ondersteunen. Dit kan zeer eenvoudig door ons vitamine preparaat Vita Gold via het drinkwater of samen met de Omega olie aan over het voeder aan je duiven te verstrekken.

 

Wat nu met paratyfus?                                                                                                                                    

Een van de meest gestelde vragen op dit moment, en ook een van de meest complexe antwoorden omdat de aanpak hiervoor verschilt van hok tot hok. In het algemeen kan je het volgende stellen:

  • Een mengmestmonster van 5-7 dagen op kweek laten zetten. Indien er paratyfus wordt aangetoond kan je dan een antibiogram laten opstellen en aan de hand hiervan kuren met het juiste antibioticum. Aansluitend kan je dan je duiven enten met een vaccin. Dit is een meerjarenplan, dus niet denken dat je er vanaf bent door 1 enkel kuurtje en eenmalig te enten.

 

  • Indien er al eerder paratyfus is vastgesteld bij je duiven of je hebt problemen gehad het afgelopen jaar (slechte kweek – dikke, opgezette gewrichten – plots vermageren van duiven – slechte vliegresultaten – …) en je wenst “blind” te behandelen kan je best 14 dagen kuren met een Para Therapy of Coli Stop. Hierdoor ga je kuren met een antibioticum waarvoor de paratyfus bacterie normaal gezien gevoelig voor is, maar om echt zeker te zijn laat je natuurlijk best een antibiogram maken. Na deze kuur is het aan te raden om je duiven ook nog te laten vaccineren tegen paratyfus.

 

Niet vergeten dat je door deze antibiotica kuur niet alleen slechte bacteriën aanpakt maar ook heel wat normaal aanwezige, goede en nuttige bacteriën uit de darm gaat verwijderen. Zeer belangrijk is dan om een goed probioticum toe te dienen aan je duiven zoals bijvoorbeeld onze Amino Strike met Omega Olie

Voor een goede en juiste aanpak neem je best even contact op met je dierenarts.

 

Succes!

 

Kijk ook eens op onze site www.giantel.nl voor de interessante Rui – aanbieding!

 

 

Aanbieding Rui Pakket:

Van 61.85€ nu voor 55€

 

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen!

 

 

 

2020-09-17T15:09:24+00:00 September 17th, 2020|